Ulft, Netherlands

De Graafschap vrij gemakkelijk voorbij MVV Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond een gemakkelijke overwinning geboekt op MVV Maastricht. Op een goed gevulde Vijverberg zorgden invallers Tristan van Gilst en Anis Yadir er na rust voor dat de thuisploeg uitliep naar een 3-0 zege.
Michiel Fukking | 27 april 2024 11:38 | Aangepast op 27 april 2024 11:38
De Graafschap had voor rust vooral veel de bal, maar echt grote kansen creëerde de ploeg trainer Jan Vreman niet. Daar lag het tempo te laag voor. Het veldspel in de nieuwe formatie (4-4-2, sinds vorige week, red.) oogde wel verzorgt en dat werd na een half uur beloond met een voorsprong. Waar Maas Willemsen en Basar Önal met een afstandsschot al kansrijk waren zorgde een lange voorzet van Önal er even later voor dat Jeffry Fortes na 34 minuten vrij kon binnenkoppen. De aanvoerder faalde niet en knikte de 1-0 hard tegen de touwen aan.

Na de thee was het spelbeeld niet anders, al kreeg MVV via spits Livramento na tien minuten de kans op de gelijkmaker. Hij ging 1-op-1 met doelman Thijs Jansen, scoorde ook, maar deed dat in buitenspelpositie. De Graafschap kwam daarna al snel op 2-0, nadat invaller Anis Yadir bij zo’n beetje zijn eerste balcontact al vallend de bal achter MVV-doelman Matthys knikte. Vijf minuten later maakte Tristan van Gilst met een hard schot van afstand fraai de derde Doetinchemse treffer.

In de twintig resterende minuten gebeurde er vrij weinig, bij MVV werd oud-superboer Bryan Smeets met applaus ontvangen als invaller en bij De Graafschap maakte Othniël Raterink (broertje van Ellie, red.) nog zijn debuut. De Graafschap speelt nog twee wedstrijden - tegen Jong FC Utrecht (thuis) en FC Emmen (uit) - en begint dan aan de nacompetitie. Zoals het er nu uitziet wordt ADO Den Haag in de eerste ronde daarin de tegenstander.

DeGraafschap|

Meest gelezen

Kletsnatte grond in de Achterhoek geeft boeren kopzorgen

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 mei 2024 16:10

De Graafschap heeft aanvaller Elie Raterink (18) voor drie jaar vastgelegd. De jeugdspeler uit Winte...