Ulft, Netherlands

Deshny (27) ernstig mishandeld vanwege Feyenoord-shirtje

Een gezellige Hollandse avond bij café ’t Molentje in Silvolde is in de nacht van zaterdag op zondag voor Deshny van Balgooi (27) en een vriend van haar uit Gouda geëindigd in een nachtmerrie. Op weg naar huis worden ze door drie jongens ernstig mishandeld vanwege het Feyenoord-shirt dat één van de twee droeg. Er is gelijk aangifte gedaan, de daders zijn inmiddels wel bekend maar nog niet opgepakt.
Bart Sollman | 8 mei 2023 13:26 | Aangepast op 8 mei 2023 13:26
“Die jochies moeten boeten voor wat ze hebben gedaan”, zegt Van Balgooi. Een dag na de mishandeling zit de schrik er nog goed in bij de Silvoldse. Ze zit thuis met een hoofdwond, flinke hoofdpijn en meerdere kneuzingen. Het andere slachtoffer heeft drie hechtingen in zijn hoofd. “We werden achtervolgd door drie jongens. Even later hoorden we ‘Hey’ en kreeg mijn vriend een trap in zijn rug”, zegt Van Balgooi "Ze bleven maar herhalen ‘Trek dat kankershirtje uit, nu!’. Toen ik wilde sussen werd ik met een riem op mijn hoofd geslagen.”

Er was op het moment van de mishandeling niemand in de buurt. De twee zagen echter bij een huis in de buurt licht branden. In paniek snelden ze naar de woning toe en deden alsof het hun eigen huis was. “Gelukkig deden de bewoners open", geeft Van Balgooi aan. "Hun deurbel heeft ook alles gefilmd, gelukkig.” De hulpdiensten zijn later bij het huis gearriveerd en er is ter plekke aangifte gedaan. De daders zijn weggerend.

Eerste dader snel bekend
Eenmaal veilig in het huis belden de slachtoffers vrienden met wie ze op het feest waren. Eén van de vrienden wist al gelijk de naam van één van de daders. “In het café werd hij al aangesproken, met de opmerking dat hij zijn Snapchat in de gaten moest houden om wat er ging gebeuren met die jongen in het Feyenoord-shirt”, aldus Van Balgooi. Op de beelden van de deurbel zijn de daders onherkenbaar. Ze droegen capuchons, zonnebrillen en Graafschap-sjaals voor hun gezicht.

Gesprek met moeder
In de loop van zondag meldden ook de andere twee daders zich bij Van Balgooi en bij de politie. Volgens Van Balgooi gaat het om jongens van negentien en twintig jaar uit Ulft en Terborg. “De aangifte blijft staan, maar gister (zondag, red.) is de moeder van één van de daders bij mij op bezoek geweest. Ze vond ook dat haar zoon zich moest melden, zo niet dan deed ze het zelf. De daders waren er zelf ook erg van geschrokken”, zegt het slachtoffer. Van Balgooi blijft erbij dat de jongens straf verdienen.

Boos op politie
De politie laat echter desgevraagd weten dat er nog niemand is aangehouden. Van Balgooi weet hoe dit zit en maakt zich er boos over: “De jongens hebben de politie gebeld om zich te melden. Zij kregen echter het verzoek om komende week terug te bellen omdat de politie te druk zou zijn. Dat snap ik echt niet.” De politie deelt hier geen informatie over met derden en blijft herhalen dat het enige dat ze kunnen melden is dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.

Foto: REGIO8/Deshny van Balgooi

Meest gelezen

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

Driejarig kindje huilt alleen in huis, politie moet raam openbreken

Een driejarig kindje is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie uit een huis gehaald. ...

Porsche-rijder rijdt bijna honderd km/u te hard bij Wehl

Een Porsche-rijder uit de Achterhoek is vorige week in Wehl betrapt terwijl hij bijna honderd kilome...

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Dertig waaghalzen hebben zich zaterdag van een metershoge schans naar beneden gestort tijdens de zee...

Jongeren op de vuist in het centrum van Doetinchem

De politie is woensdag uitgerukt naar het centrum van Doetinchem voor een vechtpartij tussen jongere...

Hardrijders opgelet, flitsmarathon van politie ook in Achterhoek

In het kader van een Europese flitsmarathon van Roadpol controleert de politie vrijdag ook extra op ...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...