Ulft, Netherlands

Toeristische sector in Achterhoek kijkt positief vooruit naar zomerseizoen

Foto: REGIO8
Uit een peiling van Achterhoek Toerisme blijkt dat de meerderheid van de toeristische sector in de Achterhoek positieve verwachtingen heeft voor het zomerseizoen van 2024. Ook verwacht de sector drukte tijdens Hemelvaart en Pinksteren.
Viggo Zweverink | 29 april 2024 16:40 | Aangepast op 29 april 2024 16:40
'De verwachtingen voor Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie zijn over het algemeen positief. Veel campings en hotels zijn al volgeboekt voor Hemelvaart en Pinksteren en ook de boekingen voor de zomervakantie stromen al binnen', zegt Achterhoek Toerisme. Ruim de helft van de ondervraagde bedrijven is tevreden of zeer tevreden over de eerste maanden van het jaar of het kampeerseizoen tot nu toe. “Ondanks de natte start van het seizoen, zijn de vooruitzichten voor de rest van het seizoen positief, dat is volledig in lijn met de cijfers over de afgelopen jaren”, aldus Manuel Hezeman, directeur Achterhoek Toerisme.

Toch blijkt uit de peiling ook dat toeristen langer wachten met boeken en de weersvoorspellingen afwachten. Die natte start was vooral merkbaar bij campings, door de drassige ondergrond waren niet alle kampeerplekken beschikbaar. Toch leek de natte zomer in 2023 de campinggasten ook niet te weren, Achterhoek Toerisme bestempelde dat jaar als 'zeer succesvol'.

Lees meer over:

Achterhoek Toerisme|Zomer|

Meest gelezen

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

Goed jaar voor toerisme in de Achterhoek: 'Maar twee annuleringen gehad'

Het is een goed seizoen geweest voor de toeristische sector. Dat concludeert het bureau Achterhoek T...

Toeristen genieten ondanks natte zomer van de Achterhoek

Waar de zomer van 2022, mede dankzij het warme weer, de boeken in ging als zeer succesvol voor het t...