Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

Overval op Domino's in Doetinchem, gedreigd met vuurwapen

Een vestiging van Domino's Pizza in Doetinchem is vrijdagavond overvallen. Ten tijde van de overval ...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

Bijzondere geboorte in Eibergen, dierentuin verwelkomt tamandua baby

Het was even spannend of het kleine diertje de eerste dagen van zijn geboorte zou overleven, maar di...

Nieuwe lift en gordijnen moeten raadzaal Bronckhorst toegankelijk maken

De raadzaal van de gemeente Bronckhorst is op dit moment niet toegankelijk genoeg voor iedereen. Dat...

De Achterhoek is vliegroute voor internationale 'Falcon Leap' oefening van Defensie

Inwoners van de Achterhoek kunnen van 9 tot en met 20 september laagvliegende militaire transportvli...