"We hebben nu ervaring opgedaan met dit type woningen en het proces eromheen. Daarmee zien we het zeker als een optie voor de toekomst", aldus wethouder Ingrid Lambregts. "Voorwaarde is natuurlijk dat we daarvoor een geschikte locatie hebben en er op die plek ook behoefte is aan dit type woningen." De locaties die momenteel door de gemeente worden ontwikkeld, zoals De Kwekerij en Iseldoks, zijn echter in een te ver stadium om de prefab woningen aan toe te voegen.
Doetinchem laat desgevraagd weten hele prefab wijken niet te zien zitten. Zoals beschreven in de woonvisie van Doetinchem zet de gemeente in op uitbreiding door woningen te bouwen in onder andere de spoorzone, of het transformeren van bestaande woningen in de centrumgebieden. "En het bouwen van woningen aan de stads- en dorpsranden of erven in het buitengebied, en dus niet in de vorm van hele nieuwe wijken met prefab. Hooguit, net zoals in Wehl, als onderdeel van een wijk", aldus de wethouder.
Starters betrekken
De gemeente wilde in een vroeg stadium de starters betrekken bij het plan. "De betrokken starters konden zo meedenken over de verkaveling van het plan en de invulling van hun toekomstige leefomgeving", laat wethouder Lambregts weten. Iris, één van de starters die in de prefab woningen in Wehl woont is blij met het eindresultaat: "Ik denk dat we in onze handen mogen knijpen met het uiteindelijke resultaat en dat we erg trots mogen zijn, wij krijgen veel reacties dat de woningen groter zijn dan verwacht."