Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

Overval op Domino's in Doetinchem, gedreigd met vuurwapen

Een vestiging van Domino's Pizza in Doetinchem is vrijdagavond overvallen. Ten tijde van de overval ...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

Bijzondere geboorte in Eibergen, dierentuin verwelkomt tamandua baby

Het was even spannend of het kleine diertje de eerste dagen van zijn geboorte zou overleven, maar di...

Nieuwe lift en gordijnen moeten raadzaal Bronckhorst toegankelijk maken

De raadzaal van de gemeente Bronckhorst is op dit moment niet toegankelijk genoeg voor iedereen. Dat...

De Achterhoek is vliegroute voor internationale 'Falcon Leap' oefening van Defensie

Inwoners van de Achterhoek kunnen van 9 tot en met 20 september laagvliegende militaire transportvli...