"Als je een keer een andere mening hebt hoef je niet meteen te gaan lopen, maar het stapelt zich op en dat vond ik een keer genoeg", aldus Vossers, die er voor kiest om de partij te verlaten waar hij al jaren op de lijst staat. "Het was niet makkelijk en ik heb er wel slecht van geslapen." Dat de weerboer niet in aanmerking kwam voor een rol als wethouder deed bij hem de emmer overlopen. "Omdat ik veel voorkeursstemmen had heb ik mee gesolliciteerd voor het wethouderschap en dat is het niet geworden", aldus Vossers. "In de politiek ben je de ene dag de man en de andere dag niet. Dat is niet de hoofdreden, maar het heeft zich wel allemaal opgestapeld dat ik een keer gezegd heb van: nu vind ik het goed en zoek ik een andere partij op die iets dichter bij mij ligt." Verder maakt Vossers zich zorgen om de stijl van besturen.
In totaal ontving Vossers 834 voorkeursstemmen. In zijn ogen voldoende om te beslissen de zetel van Lokaal Belang mee te nemen. "Ik heb ook tegen Lokaal Belang gezegd: "Ik heb de jaren door een stuk of vijf zetels voor jullie verdiend, en dat is niet om mijzelf op de borst te slaan, maar dan vind ik ook wel dat ik er één mee mag nemen om verder te kunnen." Vossers denkt niet dat zijn kiezers hem de keuze kwalijk gaan nemen om Lokaal Belang te verlaten. "Er zal wel een gedeelte bij zitten, maar ik denk dat het grootste gedeelte bij lokale politiek op de persoon stemmen. Als je op de partij stemt, dan stem je wel op de lijsttrekker."
Lokaal Belang teleurgesteld
Lokaal Belang betreurt de beslissing van de weerboer. “Vooral omdat hij het afgelopen jaar volop meegewerkt heeft aan het samenstellen van de verkiezingscampagne, het maken van promotiefilmpjes en het opstellen van het partijprogramma”, zegt bestuursvoorzitter Theo Colenbrander, die beaamt dat de weerboer na navraag bij een externe consulent is gepasseerd bij de keuze van drie wethouderskandidaten. De coalitievorming, met het CDA en de PvdA, komt volgens de partij niet gevaar door het verlies van de zetel.
Foto: REGIO8