Ulft, Netherlands

Mijlpaal restaurant Van Hal

Regio8 | 8 april 2015 15:37 | Aangepast op 8 april 2015 15:37
Het gerecht staat al sinds begin jaren vijftig op de menukaart van het restaurant. Het in de Achterhoek zeer bekende halve haantje werd eigenlijk uit nood op de menukaart gezet maar groeide uit tot een icoon. Ruim 60 jaar later wordt het gerecht nog steeds op traditionele wijze bereid.

Een geheim is er volgens eigenaar Casper van Hal niet. ''We doen het nog steeds zoals mijn oma het deed'' zegt hij. De haantjes werden destijds uit gemak in de bakkersoven klaargemaakt en dat wordt nu nog steeds zo gedaan. Tegenwoordig bereidt Van Hal ruim 150 halve haantjes per week.

Door het gemiddelde te berekenen van al die jaren is Van Hal tot het aantal van één miljoen gekomen. Wat hem betreft is het einde nog lang niet in zicht want het familierecept wordt niet aangepast en verdwijnt al helemaal niet van de menukaart. ''Er is geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'' sluit Casper van Hal af.

Lees ook

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

Overval op Domino's in Doetinchem, gedreigd met vuurwapen

Een vestiging van Domino's Pizza in Doetinchem is vrijdagavond overvallen. Ten tijde van de overval ...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

Bijzondere geboorte in Eibergen, dierentuin verwelkomt tamandua baby

Het was even spannend of het kleine diertje de eerste dagen van zijn geboorte zou overleven, maar di...

Nieuwe lift en gordijnen moeten raadzaal Bronckhorst toegankelijk maken

De raadzaal van de gemeente Bronckhorst is op dit moment niet toegankelijk genoeg voor iedereen. Dat...

De Achterhoek is vliegroute voor internationale 'Falcon Leap' oefening van Defensie

Inwoners van de Achterhoek kunnen van 9 tot en met 20 september laagvliegende militaire transportvli...