Ulft, Netherlands

Ambtenaren Montferland krijgen een 'kantinetuin' voor lunch en ontmoeting

Gemeentekantoor in Didam. REGIO8.
Montferland wil het de ambtenaren in het gemeentehuis in Didam meer naar de zin maken. Zo komen er tussen de werkruimten glazen deuren om de geluidsoverlast te beperken en er wordt een ‘kantinetuin’ aangelegd waarin de medewerkers kunnen lunchen en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast komen er meer vergaderplekken en wordt er meer groen aangeplant bij de entree voor het gemeentekantoor. De gemeente trekt voor alle aanpassingen 320.000 euro uit.
Domien Esselink | 18 juli 2024 15:02 | Aangepast op 18 juli 2024 15:02
‘De werkomgeving in en buiten het gemeentehuis is aan een update toe. Dit om de kwaliteit van de werkomgeving en het werkplezier te verhogen. Dit past ook binnen het nieuwe werken waarbij voorzieningen goed en toekomstbestendig zijn en waar samenwerken vanzelfsprekend is’, stelt het college in het voorstel aan de gemeenteraad.

Behalve het verbeteren van de akoestiek door de glazen deuren te plaatsen, de extra vergaderplekken, het uitbreiden van de vergaderruimte en het vergroenen van de buitenruimte, wordt ook de fietsenstalling vernieuwd. Dat gebeurt onder meer middels ruimere plekken met een stopcontact voor elektrische fietsen.

Enquête
De update van het gemeentehuis is een voortvloeisel van een enquête onder het personeel en de wens voor een werkomgeving die beter aansluit bij het hybride werken, dus deels thuis. Daar is vorig jaar een begin mee gemaakt en nu dient er een vervolg te komen.

Behalve de plekken voor eigen werknemers vernieuwt de gemeente ook de bewegwijzering bij de nieuwe entree, met speciale aandacht voor mindervaliden en slechtziende bezoekers voor wie geleide tegels en markering worden aangebracht.

Lees meer over:

gemeentekantoor|