Ulft, Netherlands

Cliënten Elver Nieuw-Wehl schitteren op het witte doek

Foto: REGIO8
Een flink aantal cliënten van Elver heeft een carrièreswitch gemaakt. Ze zijn sinds kort heuse filmsterren. Ze spelen namelijk in hun eigen speelfilm 'De bus van Avontuur'. In deze film bezoeken een aantal hoofdrolspelers verschillende locaties, van een kasteel tot Pirateneiland. Het is een wens van de filmclub van Elver die in vervulling is gegaan.
Bart Sollman | 4 juli 2024 14:19 | Aangepast op 4 juli 2024 14:19
“Vijf jaar geleden hebben we ook al een speelfilm gemaakt, dat was toen ook echt heel erg leuk”, zegt Sabine Willemsen van Elver. “Sindsdien hebben we alleen korte films gemaakt. Toen er budget kwam voor een nieuwe grote film waren we echt heel blij.” Reggiseur en filmmaker Jorn Snelting heeft dit keer het hele proces dit keer begeleid. In die vijf jaar is de bezetting van de filmclub die de acteurs leverde ook flink veranderd. “Eén iemand heeft ook in de vorige film gespeeld, voor de anderen was het allemaal het debuut”, aldus Willemsen. De ervaren actrice was Janine, die nu één van de hoofdrollen heeft: “Ik hoefde de rest niet zoveel te leren hoor. Ze konden het allemaal al heel goed.”

“Het leukste aan deze film vind ik dat we het echt met zijn allen hebben gedaan. We hebben het verhaal verzonnen en vervolgens er samen in geacteerd”, aldus Willemsen die zelf ook een klein rolletje heeft. “Ja, ik was net te laat voor de bus haha.” De reacties op de film waren dan ook louter positief. “De families van de acteurs waren echt heel trots. Ze keken met een brede glimlach naar de film. Ik ben ook echt heel erg trots op deze groep”, zegt Willemsen. Eén van de acteurs, Erik, ook wel Prins Erik in de film, heeft zelfs een Oscar gekregen van zijn familie. “Dat is echt fantastisch, die heeft een mooi plekje op mijn kamer”, stelt de filmster.

De volledige film ‘De Bus van Avontuur’ is komende zaterdag vanaf 18.00 uur te zien op het televisiekanaal van REGIO8. De zender is bij Ziggo digitaal te vinden op 36, bij KPN Glasvezel en ipTV provider op 1351 of 2111.

Lees meer over:

Elver|Speelfilm|Nieuw-Wehl|film|

Lees ook

Wehlenaren starten inzameling voor hartveilig Wehlse Broek

Inwoners van Wehl zijn samen een inzamelingsactie begonnen om AED's te plaatsen in het Wehlse Broek,...

'Geslaagde' proef met landbouwsluizen rond Laag-Keppel, voor zomer besluit

De provincie vindt de proef met de landbouwsluizen rond Laag-Keppel ‘geslaagd’. De resultaten zijn d...

Hengelose speelfilm blijkt ware kaskraker, bijna tweeduizend kaartjes verkocht

Na twee jaar voorbereiden en drie maanden van opnames wordt donderdag de rode loper uitgerold voor d...

Bezorgde inwoners Nieuw-Wehl doen verhaal in Provinciehuis Gelderland

Een groep bezorgde inwoners uit Nieuw-Wehl heeft woensdag tijdens een vergadering van de Gedeputeerd...

Bewoners Dorpsstraat in Laag-Keppel willen actie na proef: ‘Het is genoeg geweest’

Meer dan twintig bewoners van de Dorpsstraat in Laag-Keppel roepen de politiek in een open brief op ...

Elver brengt nieuw leven aan de kerk van Nieuw-Wehl

Een jaar na de aftrap van de grootschalige verbouwing van zorginstelling Elver voor mensen met een v...