Ulft, Netherlands

De Graafschap met Wevers op het middenveld tegen Jong FC Utrecht

Foto: REGIO8
Na een terechte nederlaag op bezoek bij Excelsior wil De Graafschap zich vrijdag tegen Jong FC Utrecht revancheren. De Doetinchemmers houden zich vast aan het spel in de seizoensopener, toen er werd gewonnen in een spektakelstuk op de eigen Vijverberg.
Tim Rondeel | 22 augustus 2024 16:36 | Aangepast op 22 augustus 2024 16:36
In de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam (4-3 winst) begon De Graafschap flitsend en schoot het uit de startblokken. Hierdoor kregen de Superboeren de supporters in het stadion direct mee. “Uiteindelijk willen we dat elke wedstrijd, maar dat lukt niet altijd,” schetst trainer Jan Vreman. “Het heeft dan met onszelf te maken, maar ook met wat een tegenstander toelaat en hoe goed je in de wedstrijd zit. Maar de gedachtegang is ook morgen hetzelfde.”

Wat er verwacht mag worden van Jong FC Utrecht is nog lastig in te schatten, vindt Vreman. Daarom gaat hij liever uit van de eigen kracht: “Met de groep die we er nu op hebben staan, denken we een resultaat te gaan halen, maar tussen denken en het resultaat zit nog weleens wat.”

Geen Brittijn, wel Wevers
Vreman kan de aankomende weken geen beroep doen op sterkhouder Philip Brittijn vanwege een enkelblessure. De jonge Winterswijker wordt vrijdagavond vervangen door Stan Wevers uit Aalten. “De dynamiek zal wel iets anders zijn op het middenveld, want Stan is een ander type speler.”

‘Gewoon vlammen’
Wie ook aan de aftrap verschijnt, is aanvaller Tristan van Gilst. De rappe buitenspeler lijkt de concurrentiestrijd met Ibrahim El Kadiri voorlopig gewonnen te hebben en oogt scherp. “Ik heb er zin in dit seizoen en ik wil gewoon vlammen,” aldus de aanvaller. “Ik wil voor de bovenste twee plekken gaan en zoveel mogelijk goals en assists afleveren.”

Een duidelijk doel dus voor Van Gilst en volgens hem ook realistisch: “Dat denk ik serieus. Ik ben ervan overtuigd dat, als we geen slordige foutjes maken en onze kansen afmaken, er een goed seizoen aankomt.”

Smits nog niet
Een speler die een rol moet gaan spelen in dat seizoen is doelman Joshua Smits. De keeper, die vorig jaar promoveerde met Willem II, lijkt zo goed als binnen. “We willen hem graag hebben, laat dat duidelijk zijn, en de rest moeten we gewoon afwachten,” aldus Vreman. Vrijdag staat Smits nog niet op doel; jeugdproduct Ties Wieggers begint dan aan zijn derde wedstrijd op het hoogste niveau.

De transferperiode duurt nog tot 2 september. De Graafschap lijkt nog de nodige versterkingen nodig te hebben, maar Vreman kan daar nog geen uitsluitsel over geven: “Dat moet je aan andere mensen vragen, maar we zijn bezig met z’n allen en verder is het nu afwachten.”

Opstelling De Graafschap: Wieggers; Fortes, Hardeman, Hillen, Schoppema; Wevers, Seuntjens, Warmerdam; Bisselink, Van de Haar, Van Gilst.

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Lees ook

Koploper De Graafschap ongewijzigd tegen Helmond Sport

De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijv...

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Nu De Graafschap na jaren weer bovenaan staat is de sfeer opperbest binnen en rondom de club. Na een...

Geen kaart meer te krijgen voor Gelderse clash tussen De Graafschap en Vitesse

Stadion De Vijverberg is tijdens de wedstrijd De Graafschap-Vitesse afgeladen vol. De Doetinchemmers...

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

De Graafschap gaat in eigen huis voor de koppositie tegen FC Eindhoven

De Graafschap staat vrijdagavond in de Vijverberg op het veld tegen de nummer 5 van de competitie, F...