De sociale dienst
hoopt in 2026 in een kleiner gebouw te zitten op hetzelfde terrein, waardoor er ruimte is voor huizen. De gemeente Doetinchem heeft de gronden al in handen en ziet na de verhuizing ruimte om 472 woningen te realiseren. De ontwikkeling van de Laborijn-locatie maakt onderdeel uit van de gemeentelijke plannen voor het gebied rondom het centraal station. ‘Een bruisende spoorzone als toegangspoort van Doetinchem waarin functies elkaar versterken’, zo omschrijft de gemeente de ambitie zelf.
“Deze bijdrage van het Rijk is
enorm belangrijk voor ons”, meldt wethouder Ingrid Lambregts van Doetinchem. “Het geeft ons een vliegende start en helpt ons bij het ontwikkelen van een mooi stuk stad waar mensen graag komen om te werken, te wonen of te verblijven. Ik ben er trots op dat het gelukt is deze subsidie binnen te halen. Het bevestigt mijn vertrouwen dat we samen met inwoners en ondernemers een mooie visie voor de spoorzone hebben opgesteld.”
Ook geld voor Oude IJsselstreek
Vanuit dezelfde regeling voor Woningbouwimpuls van het Rijk krijgt ook de gemeente Oude IJsselstreek een bijdrage. Hier komt maximaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de wijk De Tuit in Varsseveld, daar staan ruim 560 woningen ingetekend. Voor dit woningbouwplan heeft de Provincie ook 566.000 euro beschikbaar gesteld als Startbouwimpuls. Ook een aantal andere Gelderse gemeenten krijgen een bijdrage: Westervoort, Wageningen, Nunspeet, Nijkerk, Apeldoorn en Nijmegen.