Ulft, Netherlands

Huis Landfort in Megchelen op zoek naar nieuwe directeur

Foto: REGIO8
Stichting Erfgoed Landfort in Megchelen gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Het landhuis, dat dateert uit 1434 werd in 2017 onder de vleugel genomen door stichting Erfgoed Landfort. Huidig directeur René Dessing geeft na zeven jaar het stokje over aan een nieuw gezicht van de stichting.
Hidde Vinkenvleugel | 25 juli 2024 11:59 | Aangepast op 25 juli 2024 11:59
“Ik ben momenteel 69 en het wordt na zeven jaar een keer tijd om het stokje door te geven”, legt Dessing uit. “De afgelopen jaren heb ik veel tijd geïnvesteerd in het restaureren van het landgoed en daarmee neem ik met opgeheven hoofd afscheid.” Het gehele landhuis is, in de jaren dat Dessing directeur was, flink op de schop genomen, met als hoofddoel om de oorspronkelijke charme terug te brengen. Zo is bijvoorbeeld het monumentale koetshuis herbouwd, dat in 1945 tijdens de oorlog is verwoest.

Dessing kijkt met veel trots terug op de afgelopen zeven jaar. “Het feit dat inmiddels duizenden mensen hier met plezier naar toe komen en genieten, is een waarde waar ik ontzettend trots op ben”, beschrijft Dessing. “Ik hoor regelmatig nog wel dat mensen uit de omgeving nog steeds niet hier zijn gekomen. Daar snap ik niks van, ze moeten snel een keer een bezoek brengen.”

Op zoek naar de opvolger
De komende tijd gaat Dessing samen met de stichting op zoek naar een geschikte opvolger. Veel eisen zijn er niet direct voor de opvolger, wel een aantal wensen. “De opvolger moet wel wat verstand van zaken hebben op het gebied van leidinggeven bijvoorbeeld”, legt Dessing uit. “Je moet goed kunnen samenwerken met senioren, want dat zijn toch veel van onze vrijwilligers. De opvolger hoeft natuurlijk niet alles direct te kunnen, want alles kun je leren, maar veel interesse is natuurlijk wel belangrijk.”

Geen volledig afscheid
In maart 2025 neemt Dessing officieel afscheid van zijn taken als directeur, maar een volledig afscheid zal het niet worden. “Ik zal op afstand wel nog betrokken blijven om de opvolger mijn kennis en ervaring indien nodig te delen.” Daarnaast is Dessing niet alleen directeur, hij is namelijk ook bewoner van het pand. Het huis is namelijk geen museum maar een ‘gewoon’ particulier bewoonbaar huis. “Ik woon hier al een lange tijd met veel plezier in het mooie pand”, beschrijft Dessing. “Wanneer ik straks afscheid neem kan ik hier gelukkig wel gewoon blijven wonen.”

Lees ook

Formule 1-coureur Carlos Sainz rijdt over de voet van Ulftse Niels (12)

Voor iedere Nederlandse Formule 1-fan is de Grand Prix van Zandvoort de race waar je bij moet zijn. ...

Anholt loopt uit voor afscheid van geliefde Vorst van Salm-Salm

Het is waarschijnlijk een van de grootste gebeurtenissen die in Anholt heeft plaatsgevonden in de af...

Huntenpop trakteert festivalgangers op diverse line-up in Ulft

Op het weiland naast het DRU Industriepark in Ulft trapten Achterhoekers Suzan & Freek de zaterdag v...

Rolstoelers Oude IJsselstreek niet meer de klos dankzij Onbeperkt Meedoen

Met een rammelende maag naar een restaurant waar je vervolgens niet aan tafel kunt, omdat de rolstoe...

Oude IJsselstreekse imkers openen de jacht op Aziatische Hoornaar

Imkers in de gemeente Oude IJsselstreek hebben er een taak bij. Naast het zorgen voor hun eigen bije...

Festimaatjes is dé oplossing voor mensen die niet alleen naar een festival willen

Nu het festivalseizoen in volle gang is, zoekt de gemeente Oude IJsselstreek naar festivalgangers di...