Ulft, Netherlands

Jongeren betalen helft van de prijs bij Achterhoekse toprestaurants

Foto: REGIO8
Achterhoekse jongeren onder de 27 jaar oud kunnen tijdens de JRE-jongerenweek voor een relatief goedkope prijs wat anders eten dan hun dagelijks aardappelen, vlees en groenten. Drie Achterhoekse culinaire restaurants ontvangen met open armen de jongeren uit de Achterhoek om kennis te laten maken met het culinaire eten.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 8 oktober 2024 14:57 | Aangepast op 8 oktober 2024 14:57
“We hebben de Jongerenweek georganiseerd om jonge mensen enthousiast te maken voor gastronomie”, legt Bjorn Massop uit. Niet alleen voor het eten en drinken, maar ook zeker voor het vak, want de instroom is heel laag. Op deze manier proberen we heel laagdrempelig mensen een kans te bieden om ons vak te beleven.” In de Achterhoek doen onder andere restaurant Lokaal, Orangerie De Pol en LEV. By Mike mee aan de actie. Normaal gesproken kun je een aanzienlijke prijs betalen voor de culinaire ervaring maar deze week gaat die prijs voor de jongeren een stuk omlaag.

“De restaurants die allemaal meedoen hebben in principe vijftig procent korting op het menu”, aldus Massop. “Voor 75 euro heb je een heel mooi pakketje, met alles erop en eraan om gezellig ons restaurant te beleven.” Het doel van deze week is vooral om het stijve karakter van de restaurants te ontnemen en om de jongeren de andere kant van de ervaring te laten zien. “We proberen voornamelijk die eerste drempel weg te halen, dus laten zien dat het allemaal niet moeilijk, maar dat het vooral leuk en gezellig is om gastronomisch uiteten. Ik ben ervan overtuigd dat als we die eerste drempel weghalen, dat de volgende stap om binnen te komen lopen eerder genomen zou worden.“

Groene ster
Voor Restaurant Lokaal is het ook een feestweek. Tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de vermeldingen in de Michelin-gids, kreeg het restaurant te horen dat zij hun groene ster hebben behouden. “We hebben gelukkig onze groene Michelinster mogen behouden”, zegt Massop. De groene ster is in het leven geroepen voor duurzame gastronomie. “Ik ben er echt trots op dat we als een van de eersten in Nederland de groene Michelinster in 2021 voor het eerst hadden.”

Meerdere Achterhoekse restaurants in Michelingids
Restaurant Lokaal is niet het enige restaurant uit de Achterhoek met de benoeming in de Michelingids. Ook nieuwkomer LEV. By Mike in Winterswijk en LEV Foodbar in Doetinchem staan in de gids. Zij staan bij de Bib gourmand selectie, een onderscheiding die in de selectie van de inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt.

Meest gelezen

Lees ook

Brigata Tifosi trekt stekker uit beroemde sfeeracties op De Vijverberg

De Brigata Tifosi (BT) heeft de stekker uit de beroemde sfeeracties op De Vijverberg getrokken. De s...

Zesjarige Mayson uit Gaanderen loopt in korte broek voor KiKa

Al sinds het voorjaar loopt de zesjarige Mayson van Wessel uit Gaanderen in een korte broek om zovee...

Golf van telefoontjes door nepagenten in Gaanderen

In Gaanderen was de afgelopen dagen sprake van een golf aan telefoontjes van nepagenten. Vooral oude...

Doetinchem verwelkomt baby Nio als 60.000e inwoner

Het was een bijzonder bericht voor het kersverse gezinnetje uit Doetinchem. Neville en Kelly Antoniu...

Brand in ondergrondse papiercontainer in Doetinchem

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een brand in een ondergrondse papiercontainer in Doetin...

Elver trapt kerstsfeer af op schaatsbaan in centrum Doetinchem

Voor de 17e keer staat de inmiddels traditionele kunstijsbaan in het hartje van Doetinchem, en die w...