Ulft, Netherlands

Jongeren betalen helft van de prijs bij Achterhoekse toprestaurants

Foto: REGIO8
Achterhoekse jongeren onder de 27 jaar oud kunnen tijdens de JRE-jongerenweek voor een relatief goedkope prijs wat anders eten dan hun dagelijks aardappelen, vlees en groenten. Drie Achterhoekse culinaire restaurants ontvangen met open armen de jongeren uit de Achterhoek om kennis te laten maken met het culinaire eten.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 8 oktober 2024 14:57 | Aangepast op 8 oktober 2024 14:57
“We hebben de Jongerenweek georganiseerd om jonge mensen enthousiast te maken voor gastronomie”, legt Bjorn Massop uit. Niet alleen voor het eten en drinken, maar ook zeker voor het vak, want de instroom is heel laag. Op deze manier proberen we heel laagdrempelig mensen een kans te bieden om ons vak te beleven.” In de Achterhoek doen onder andere restaurant Lokaal, Orangerie De Pol en LEV. By Mike mee aan de actie. Normaal gesproken kun je een aanzienlijke prijs betalen voor de culinaire ervaring maar deze week gaat die prijs voor de jongeren een stuk omlaag.

“De restaurants die allemaal meedoen hebben in principe vijftig procent korting op het menu”, aldus Massop. “Voor 75 euro heb je een heel mooi pakketje, met alles erop en eraan om gezellig ons restaurant te beleven.” Het doel van deze week is vooral om het stijve karakter van de restaurants te ontnemen en om de jongeren de andere kant van de ervaring te laten zien. “We proberen voornamelijk die eerste drempel weg te halen, dus laten zien dat het allemaal niet moeilijk, maar dat het vooral leuk en gezellig is om gastronomisch uiteten. Ik ben ervan overtuigd dat als we die eerste drempel weghalen, dat de volgende stap om binnen te komen lopen eerder genomen zou worden.“

Groene ster
Voor Restaurant Lokaal is het ook een feestweek. Tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de vermeldingen in de Michelin-gids, kreeg het restaurant te horen dat zij hun groene ster hebben behouden. “We hebben gelukkig onze groene Michelinster mogen behouden”, zegt Massop. De groene ster is in het leven geroepen voor duurzame gastronomie. “Ik ben er echt trots op dat we als een van de eersten in Nederland de groene Michelinster in 2021 voor het eerst hadden.”

Meerdere Achterhoekse restaurants in Michelingids
Restaurant Lokaal is niet het enige restaurant uit de Achterhoek met de benoeming in de Michelingids. Ook nieuwkomer LEV. By Mike in Winterswijk en LEV Foodbar in Doetinchem staan in de gids. Zij staan bij de Bib gourmand selectie, een onderscheiding die in de selectie van de inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt.

Lees ook

Doetinchemse bakker maakt de beste gevulde speculaas van Gelderland

Bakkerij Aloys Lurvink uit Doetinchem maakt volgens een vak- en consumentenjury de beste gevulde spe...

Politie bevestigt verband tussen schietincidenten in Doetinchem

De politie heeft laten weten dat uit onderzoek blijkt dat de schietpartijen die in Doetinchem hebben...

Arriva blijft ook de komende tien jaar het vervoersbedrijf van het OV in de Achterhoek

Arriva blijft tot zeker 2036 de verzorger van het bus-en treinvervoer in de Achterhoek. Het vervoers...

Fotoclub Doetinchem in mineur, zes doeken uit expositie gestolen

De Doetinchemse fotoclub ‘De Oude IJssel’ deed afgelopen week een schokkende ontdekking. Al jaren or...

Jongeren veroorzaken duizenden euro's schade door vuurwerk bij autobedrijf Doetinchem

Het was flink schrikken voor André Teerink en zijn familie in Doetinchem. De eigenaar van de autogar...

Kogels schieten door woning bij schietincident in Doetinchem

Bij een schietincident op de Mackaylaan in Doetinchem is er zondagnacht op een woning geschoten. De ...