Ulft, Netherlands

Libanese kapper Walid maakt zich vanuit Lochem zorgen over situatie in vaderland

Foto: REGIO8
De afgelopen dagen is Libanon het doelwit van bombardementen en een grondoffensief van Israël. De Libanees - Lochemse kapper Walid Yousef heeft familie in het gebied en houdt al dagen zijn hart vast.
Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 4 oktober 2024 12:54 | Aangepast op 4 oktober 2024 12:54
"De situatie in Libanon is erg chaotisch, wij doen ons best om het medeleven uit Nederland daar naartoe te sturen. Vanuit de familie gaat alles goed, tot nu toe is alles veilig, iedereen is gezond. Het is nu hopen dat de situatie niet erger wordt", zegt Walid Yousef. Ondanks dat zijn familie momenteel nog veilig is, is het de vraag hoelang nog. Dat houdt hem bezig. "Ik pieker weleens natuurlijk, maar dat is menselijk. Als je ergens om geeft of je houdt van iemand dan is het 'gezond' om slapeloze nachten te hebben", legt Yousef uit.

Yousef is op jonge leeftijd naar Nederland gevlucht, maar kan zich zijn geboorteland herinneren. "Het raakt je wel als je de beelden ziet van plekken die je herkent, waar je weleens wat gedronken hebt of gelopen hebt", zegt de kapper. "Maar ze zeggen dat na regen zonneschijn komt, dus alles komt goed", aldus Yousef.

Positief blijven
Yousef doet zijn best om positief te blijven en te blijven glimlachen, toch merken zijn klanten dat het veel met hem doet. Ondanks dat hij een van de weinige Libanezen in Lochem is voelt hij veel steun van de mensen om hem heen. "Iedereen is heel erg meelevend, de interesse wordt zeker getoond. Dat is netjes, dat is leuk", zegt de geboren Libanees. "Het is verbazingwekkend, mensen waar je het niet van verwacht vragen hoe het met je gaat. Dat is geweldig."

Niet rooskleurig
De Lochemmer ziet de toekomst van zijn geboorteland niet rooskleurig in: "Heel realistisch, ik denk dat het straks nog wel wat erger wordt. Daar kun je zelf niks aan doen. Als je de politiek een beetje verdiept dan zie je wat er gaande is. Ik vrees het ergste, ik hoop natuurlijk dat het snel voorbij is. Positiviteit overwint alles."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Lees meer over:

Kapper|Libanon|

Lees ook

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Kapsalon Hardy in Ulft sluit na meer dan zestien jaar volgende maand definitief de deuren. Vanwege p...

Nederlandse stormloop bij kapper in Elten

De harde lockdown zorgt voor een stormloop op Duitse kappers nu de Nederlandse kapsalons gedwongen g...