Tijdens dit weekend vragen ze aandacht voor de aanwas van nieuwe molenaars, want die is op dit moment minimaal. Jan Mensink: “Het is een prachtig ambacht, dat niet verloren mag gaan.” Zo’n twintig bezoekers hebben zich op zaterdagochtend verzameld in- en rondom de molen. Er worden pannenkoeken gebakken, je kan rieten manden vlechten en een rondleiding krijgen door de molen. “In dit gedeelte maken we de mix voor ons brood, pannenkoeken en cakes. Onze zelf gebouwde mechanismen worden aangedreven door de wieken van de molen. We hebben het mooi voor elkaar hier", zegt een tevreden Mensink
Jong en oud geniet van de molen, die sinds kort op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. “We hopen op jonge mensen die zich aanmelden voor de opleiding van molenaar, want het is veel te leuk om dit verloren te laten gaan", vindt Mensink. Ondertussen hoopt Mensink nog jaren actief te blijven als molenaar. "Ik denk er nog lang niet aan om te stoppen, ik hoop tot m'n oude dag door te gaan."
Foto: REGIO8