Ulft, Netherlands

Montferlandse griffier voorgedragen als wethouder in Renkum

Foto: REGIO8
Arend Meijer, griffier van de gemeente Montferland, gaat opnieuw een publieke functie bekleden. Eind september hoopt de griffier, die eerder voorman was van de Brabantse afdeling van D66, benoemd en geïnstalleerd te worden als wethouder in de gemeente Renkum.
Bart Sollman | 17 september 2024 19:08 | Aangepast op 17 september 2024 19:08
Het vertrek van de griffier komt niet als een verrassing. Het feit dat hij wethouder wordt, echter wel. Begin augustus liet Meijer de raadsleden weten per 1 oktober aan de slag te gaan als afdelingsmanager Samenleving in de gemeente Dronten. Zijn afscheid stond al gepland voor komende donderdag na de raadsvergadering.

Vandaag liet de griffier echter weten dat deze carrièreswitch niet doorgaat. "Na inhoudelijke onderhandelingen is men in coalitieverband tot de conclusie gekomen dat er een wethouder van buiten toegevoegd zal worden aan het nieuwe College. Ik ben vereerd dat ik kandidaat ben om die wethouder te worden", laat hij weten in een mail.

Oude bekenden
"Ik zie ernaar uit om daar herenigd te worden met enkele ook bij u bekende mensen, maar vooral hoop ik alle opgedane lessen uit Montferland in mijn nieuwe functie waar te gaan maken", zegt Meijer in de mail. In Renkum wordt hij onder andere collega van Merel Balduk, die daar werkzaam is als bestuursadviseur naast haar rol als fractievoorzitter van het CDA in Montferland. Daarnaast werkt de voormalig gemeentesecretaris van Montferland, Marcel Wagener, nu in Renkum.

'Beiden toe aan iets nieuws'
Griffier Meijer deelde begin augustus zijn ontslagbrief met de raad. Hierin legde hij uit waarom hij ervoor koos om de gemeente te verlaten: "Dat ik bij mijzelf zag dat de wil om de extra stap te zetten afnam, in combinatie met mijn observatie dat een aantal van u twijfels had over de wenselijkheid van mijn extra stappen, was aanleiding om de arbeidsmarkt te verkennen. U en ik, we zijn beiden toe aan iets nieuws. Dat erkennen is professioneel en goed." Volgens Meijer verdient Montferland een griffier die wél bereid is een extra stap te zetten.

'Onmeundig mooi'
Toch kijkt de griffier positief terug op zijn periode in Montferland: "Het is voor mij een hele leerzame periode geweest in Montferland; er is veel gelachen tussen alle serieuze zaken door. Het was onmeundig mooi." De vertrouwenscommissie van 24 september wordt nog ondersteund door Meijer als griffier. Op 26 september wordt hij mogelijk geïnstalleerd in Renkum.

Meest gelezen

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Flinke schade bij ongeval op de Bievankweg in Didam

Redactie REGIO8 | 17 sep 2024 11:46

Lees ook

Miljoen voor uniek paviljoen bij natuurbegraafplaats Slangenburg in Doetinchem

Bij Natuurbegraafplaats Slangenburg in Doetinchem kunnen mensen binnenkort gebruik maken van een nie...

Vitale Kern Vorden niet blij met plannen Bronckhorst, andere partijen wel tevreden

De gemeente Bronckhorst wil Vorden een flinke metamorfose geven, door onder andere de Dorpsstraat te...

Fietser raakt gewond bij een fietsongeluk in Doetinchem

Bij een ongeval op de Burgemeester van Nispenstraat bij de Mediamarkt in Doetinchem, zijn twee fiets...

Achterhoek positief over aandacht voor regio’s in Troonrede

De Achterhoek reageert positief op de aandacht die Koning Willem-Alexander in de Troonrede besteedde...

Automobilisten tanken een uur accijnsvrij in Doetinchem

Automobilisten in de omgeving van Doetinchem konden woensdag hun geluk niet op. Bij het tankstation ...

Ruim 550 handtekeningen uit Toldijk tegen komst munitiedepot

De zienswijze tegen de komst van een grootschalig munitiedepot is meer dan vijfhonderd keer ondertek...