“Deze locatie beviel ons altijd heel erg” schetst regiodirecteur Jieskje Hollander. “Het is dan natuurlijk ook een ramp als zo’n plek afbrandt." Het kantoorpersoneel van Arriva kon tijdelijk terecht in een oud pand dichtbij
de afgebrande locatie. “Dat was een heel oud pand en daar wilden we zeker niet blijven op lange termijn, eigenlijk hadden we maar één wens en dat was terug naar de oude locatie omdat alles vanuit hier soepel liep.”
Het onderhoud aan de bussen werd na de brand tijdelijk vanuit een pand in Varsseveld gedaan. Nu de monteurs weer terug zijn in Doetinchem, kijken ze hun ogen uit in de nieuwe werkplaats. “Een hele veilige werkplek voor de jongens met een flink stuk innovatie”, aldus werkplaatsmanager Jeffrey Russchenkamp. “Het waterstof gedeelte is op een dusdanige veilige manier en op een vooruitstrevende manier dat wij een groot voorbeeld zijn voor andere werkplaatsen.”
‘Heel blij’
De brand had een grote impact op het bedrijf en veel werknemers zagen dan ook de vlammen uit het pand komen. De werksfeer is dan ook flink bevorderd door de nieuwe locatie, laat de werkplaatsmanager weten: “De jongens willen heel graag met het nieuwe materiaal werken. Alles wat nieuw is, dat is fijn. Ik merk wel dat ze er heel blij mee zijn.”
Elektrische bussen
Ook heeft Arriva al voorgesorteerd om in de toekomst mogelijk meer volledig elektrische bussen te gaan rijden. “We hebben al elektrische bussen in dienst en batterij-elektrische bussen hebben een grote toekomst in het ov”, geeft Hollander aan. “Waterstof zal daar aanvullende een plek
hebben en behouden.”
Afsluiting
Voor Arriva komt er met de opening een einde aan een moeizaam begin van het hoofdstuk waterstof. “Het is een hele mooie afsluiter van een periode die al met al bijna drie jaar heeft geduurd”, laat de regiodirecteur weten. “We zijn er heel blij mee dat we deze punt kunnen zetten vandaag.”