Ulft, Netherlands

Neede krijgt oudste Jamkoningin ooit. 'Behoor bijna tot doelgroep’

Fabiën Derksen REGIO8
Neede krijgt de oudste Jamkoningin ooit, die op 21 augustus om 11 uur tijdens 32ste Nationale Jammarkt wordt gepresenteerd. De nieuwe hoogheid is een bekendheid in Neede en wordt de opvolgster van Fabiën Derksen. “Ik kan nu al verklappen dat een koningin niet per se 18 jaar hoeft te zijn”, vertelt voorzitter Ronnie Konniger van de Nationale Jammarkt.
Redactie REGIO8 | 1 augustus 2024 15:24 | Aangepast op 1 augustus 2024 15:24
De hofdames Inge en Monika selecteerden een geboren en getogen Needse, die een bekendheid is in Neede. De nieuwe (J)ambassadeur kent zelf ook veel mensen in het jamdorp. Als oudste hoogheid in de historie van de Jammarkt wordt ze hoe dan ook een bijzondere koningin.

'Heel veel zin in'
“Ik heb er heel veel zin in. Ook in de Jamtafel, een dag later. Ja, ik behoor bijna zelf tot de doelgroep”, zegt ze in een persbericht van de Nationale Jammarkt. “Maar ik kijk er echt naar uit. Ik kan doen wat ik zelf leuk vind en dat is geweldig”, zegt de aanstaande Jamkoningin.

De 32ste Nationale Jammarkt is op woensdag 21 augustus van 10 tot 17 uur in Neede. De organisatie is er in geslaagd veel nieuwe standhouders naar Neede te halen. Zo is er voor een ieder iets te scoren wat met fruit te maken heeft. Naast jam, marmelade, chutney, gelei en confituur treffen bezoekers bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling aan.

De meer dan 60 kramen staan in de Oudestraat en de Borculoseweg. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een kinderplein in het midden van de markt. De Jammarkt is gratis te bezoeken al wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld.

Lees meer over:

Jamkoningin|

Meest gelezen

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Lees ook

63-jarige Gini uit Neede trots op eretitel oudste Jamkoningin ooit

Met de 63-jarige Gini Floors heeft Neede haar oudste jamkoningin ooit gekroond. Op woensdag 21 augus...