“Een ziekenhuis kan alleen functioneren als er betrouwbare en gemotiveerde mensen zijn die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor patiënten. De afgelopen maanden heb ik veel van deze mensen leren kennen. Hun inzet voor “hun” ziekenhuis in deze moeilijke en onzekere tijden heeft diepe indruk op me gemaakt.” Daarbij bedankt hij ook inwoners “die campagne hebben gevoerd voor het behoud van ons ziekenhuis. Hun steun heeft grote indruk gemaakt op de ministeries in Düsseldorf. Het heeft laten zien hoe belangrijk deze faciliteit is voor onze stad en de hele regio.”
De Landkreis (districtsbestuur) van Kleef neemt het ziekenhuis over samen met Accu Meda Management GmbH. Voor het voortbestaan van het Willibrord-ziekenhuis wordt een holding opgericht. Daarbinnen krijgt t de Landkreis bijna 74,9 procent van de aandelen en Acca 25,1 procent van de aandelen in handen. Het reddingsplan omvat besparingen en een stappenplan om het ziekenhuis efficiënter te laten werken.
Ruim 40.000 patiënten in de omgeving maken gebruik van het ziekenhuis en telt het St. Willibrord-ziekenhuis 543 medewerkers. Nadat bekend werd dat het ziekenhuis failliet was kwamen de artsen van het St. Willibrord in actie en stuurden ze een brandbrief naar het Ministerie van Gezondheid van de deelstaat met de oproep om het ziekenhuis te redden. Hinze: “Het redden van het Willibrord-ziekenhuis is een mijlpaal voor de gezondheidszorg in Emmerich en de regio, maar we weten dat er nog een lange weg te gaan is.” Het laatste antwoord is aan de schuldeisers. Zij moeten nog instemmen met het reddingsplan.