Ulft, Netherlands

Van Velsen begint vol energie als nieuwe fractievoorzitter GBB

Foto: GBB
Robert van Velsen is de nieuwe fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB), de grootste partij van de gemeente Bronckhorst. De Zelhemmer neemt de taak over van Marcel Westerink.
Tim Rondeel | 6 september 2024 11:44 | Aangepast op 6 september 2024 11:44
“Het is natuurlijk een mooie kans, het is de grootste partij van Bronckhorst”, aldus een trotse Robbert van Velsen. “Maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. We hebben er de laatste tijd veel mooie en ook grote onderwerpen bijgekregen en daar werk ik met veel energie naar toe.”

Het is een tijd waarin veel dingen spelen in de plattelandsgemeente. Zo is er veel te doen rondom asielopvang, de mogelijke komst van windmolens en de onzekerheid over een munitiedepot in Toldijk. “Het zijn onderwerpen die veel van onze partij vragen, dat maakt het leuk maar het is ook spannend. Ik hoop dat wij als partij goed kunnen laten zien dat we ons inzetten voor onze inwoners.”

GBB heeft op dit moment 8 van de 25 zetels en heeft een rol in de coalitie. In 2026 vinden de gemeenteraadsverkiezingen weer plaats. Voor Van Velsen en GBB de taak om de koppositie vast te houden. “We moeten er bovenop blijven zitten en laten zien dat we de grootste partij zijn en willen blijven”, schetst de nieuwe voorzitter.

De blik binnen GBB gaat ook al langzaam op de verkiezingen van maart 2026. “Met het partijbestuur zijn we inmiddels al druk met het verkiezingsprogramma”, aldus Van Velsen. “Ook zijn er enkele commissies die al bezig zijn met pr en de eerste voorbereiding van de kieslijst.”

Van Velzen is bezig in zijn tweede termijn als raadslid en maakt nu een stap om hoog. “Als raadslid leer je elke dag bij, of het nou gaat om relaties of onderwerpen. Ik denk dat ik nu genoeg body heb om de rol als fractievoorzitter te kunnen uitvoeren.”


Lees meer over:

GBB|

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Lees ook

Nog geen besluit over windmolens in Bronckhorst, raad zet wethouder aan het werk

Bronckhorst kan voorlopig niet verder met de plannen voor grote windmolens langs de Oude IJssel bij ...