Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

Overval op Domino's in Doetinchem, gedreigd met vuurwapen

Een vestiging van Domino's Pizza in Doetinchem is vrijdagavond overvallen. Ten tijde van de overval ...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

Bijzondere geboorte in Eibergen, dierentuin verwelkomt tamandua baby

Het was even spannend of het kleine diertje de eerste dagen van zijn geboorte zou overleven, maar di...

Nieuwe lift en gordijnen moeten raadzaal Bronckhorst toegankelijk maken

De raadzaal van de gemeente Bronckhorst is op dit moment niet toegankelijk genoeg voor iedereen. Dat...

De Achterhoek is vliegroute voor internationale 'Falcon Leap' oefening van Defensie

Inwoners van de Achterhoek kunnen van 9 tot en met 20 september laagvliegende militaire transportvli...