Ulft, Netherlands

Active Living Orion verliest, twee kansen over voor landstitel

Foto: REGIO8
Active Living Orion heeft de eerste kans om landskampioen te worden woensdagavond laten liggen. In de eigen Topsporthal namen de Doetinchemmers een 2-0 voorsprong in sets, maar tegenstander Draisma Dynamo wist alsnog te winnen, waardoor er in ieder geval een vierde wedstrijd volgt.
Jasper Hazelaar | 24 april 2024 22:25 | Aangepast op 24 april 2024 22:25
Het beloofde van te voren al een spannende wedstrijd te worden. Hoewel Orion de twee eerdere duels in de finaleserie allebei wist te winnen, gebeurde dat wel tweemaal met een vijfsetter. In de eerste set sloeg Orion op 6-4 voor het eerst een gat van twee punten. De Doetinchemmers verzuimden echt weg te lopen en het werd stuivertje wisselen tot het einde. Op 24-22 kreeg Orion twee setpoints op rij. De eerste werd nog weggewerkt door de tegenstander uit Apeldoorn, maar de tweede kans was wel raak.

Het Dynamo van voormalig Orion-trainer Redbad Strikwerda pakte de eerste punten, maar ook in de tweede set nam Orion snel het initiatief. De Doetinchemmers pakten negen punten op rij en liepen uit naar een 15-6 voorsprong. Dat riante gat gaven de Doetinchemmers niet meer weg, het werd 25-14. In de derde en beslissende set bleven de ploegen dicht bij elkaar. Dynamo sloeg een gaatje en kwam op 17-20. De set ging uiteindelijk met 22-25 naar de bezoekers uit Apeldoorn.

Momentum bij Dynamo
Dynamo ging voortvarend verder in de vierde set en pakte de leiding, De Apeldoorners liepen uit naar een 6-11 voorsprong en hadden duidelijk het momentum te pakken. Orion kwam niet in de buurt en moest toezien hoe Dynamo op 10-15 kwam. Mede door de sterk spelende Sami Kaislaisalo bracht Orion het verschil terug tot twee punten, maar dichterbij kwamen de Doetinchemmers niet. Met 21-25 dwong Dynamo een beslissende set af.

Frustratie in de Topsporthal
De Topsporthal ging nog eens flink achter Orion staan in de laatste set en zag dat de Doetinchemmers een 3-1 voorsprong pakten. Dynamo trok de stand net zo snel weer gelijk. Op 8-10 sloegen de bezoekers een gat van twee punten. Het einde kwam in zicht en de gemoederen in de Topsporthal liepen hoog op. De scheidsrechter kreeg een fluitconcert te verduren na twee nadelige beslissingen voor Orion, terwijl Dynamo met 10-15 de set en de wedstrijd greep.

Vierde wedstrijd
Door de nederlaag zet Dynamo de stand in de best-of-five serie om de landstitel op 2-1 voor Orion. Vrijdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma, in Apeldoorn. Als Dynamo ook die wedstrijd wint, volgt de beslissing zondag in de Doetinchemse Topsporthal.

Lees ook

De Graafschap in eigen huis niet voorbij hekkensluiter Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een modderfiguur geslagen in aanloop naar de play-offs om promotie ...

Straf voor De Graafschap, geen uitsupporters mee naar FC Emmen

De Graafschap heeft, opnieuw, een straf gekregen van voetbalbond KNVB vanwege het gedrag van de eige...

Kersverse landskampioen Orion heeft drie aanwinsten binnen

Active Living Orion heeft drie nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Onder andere vo...

De Graafschap wil het 'oude logo' definitief opnieuw invoeren

De Graafschap heeft een verzoek gedaan aan de leden van de vereniging om het ‘oude logo’ definitief ...

Afgeleide automobilist raakt boom bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem zijn dinsdagavond geen gewonden gevallen. Wel raakten het vo...

Isabelle Bisseling nieuwe directeur Stadsmuseum Doetinchem

Het Stadsmuseum Doetinchem heeft de opvolger van de vertrokken directeur Esther Ruesen binnen. Vanaf...