Ulft, Netherlands

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Foto: De Graafschap Media
Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen gepresenteerd. Het blauwwitte thuistenue heeft een knipoog naar de stad Doetinchem, terwijl de Achterhoekse vlag nadrukkelijk terugkomt in het groene uitshirt.
Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 juli 2024 15:10 | Aangepast op 11 juli 2024 15:10
“Ik denk dat het laat zien waar we als club voor staan”, zegt Michael Ogubai, directeur algemene zaken van de Doetinchemse voetbalclub. “Een club van de regio, als je kijkt naar de kleuren van de Achterhoek. En in het thuisshirt zie je het wapen en de kleuren van Doetinchem.” Ook aanvaller Ralf Seuntjens is te spreken over de ontwerpen: “Ik vind het thuisshirt mooi, met de streepjes erin. In het uitshirt is ook mooi aan de details gedacht met de trekkersporen. Ik ben er wel tevreden over.”

Of de nieuwe shirts verkooprecords gaan breken is maar de vraag, want de tenues van vorig seizoen waren erg populair onder supporters. Toen speelde Doetinchemse club in een ‘Napoliblauw’-uitshirt, met het oude logo dat nu definitief is teruggekeerd. “Dat vonden mensen toen fantastisch, dus dat hebben ze massaal gekocht”, geeft Ogubai aan over het logo. “Maar als ik heel eerlijk ben en ik kijk nu naar de shirts, zowel uit als thuis, verwacht ik er ook veel van.”

Sponsor wil door
Op de voorzijde prijkt Onverwachte Hoek als shirtsponsor. Dit is een marketingcampagne van het Achterhoekse bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en gemeenten om nieuwe arbeidskrachten te trekken. Die sponsoring gaat als het aan regiovoorzitter en de Doetinchemse burgervader Mark Boumans ligt nóg een jaar langer door: “Dit is het derde seizoen en we gaan ook de dames erbij doen. In dat kader willen we nog een jaar langer doorgaan, want we gaan ook door met de campagne Onverwachte Hoek. Maar goed, als de club promoveert, komt er waarschijnlijk een sponsor voorbij die meer geld heeft. Dan maken we graag een plekje vrij.”

Succes in groen?
Aanvaller Seuntjens kijkt al uit naar het spelen in de nieuwe shirts, als het nieuwe seizoen in augustus start. De vorige keer dat de Doetinchemmers in een groen uitshirt speelden, in 2021, liep De Graafschap promotie net mis in het regenduel met Helmond Sport. “Ik hoop op veel overwinningen”, zegt Seuntjens. “Ik heb daar vertrouwen in. Er moet nog wel wat bij, dat weet iedereen. Maar we zijn pas net bezig, dus ik maak me er geen zorgen over.”

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|Doetinchem|

Lees ook

De Graafschap gaat in eigen huis voor de koppositie tegen FC Eindhoven

De Graafschap staat vrijdagavond in de Vijverberg op het veld tegen de nummer 5 van de competitie, F...

Slingeland Ziekenhuis alweer getroffen door wateroverlast, derde keer in een jaar

De stevige regenbui van maandagavond heeft voor behoorlijke overlast gezorgd, ook bij het Slingeland...

De Graafschap ziet Bisselink naar Helmond Sport vertrekken

Sam Bisselink verlaat De Graafschap en heeft een contract getekend bij Helmond Sport. De aanvaller h...

De Graafschap neemt Van der Heide over van Roda JC

De Graafschap heeft maandag de komst van Arjen van der Heide wereldkundig gemaakt. De 22-jarige aanv...

Bijna zestigduizend bezoekers op Stadsfeest Doetinchem

Afgelopen weekend bezochten bijna zestigduizend bezoekers in en rondom het centrum van Doetinchem he...

De Graafschap boekt ruime overwinning op Roda JC

De Graafschap heeft zondag een klinkende overwinning geboekt op bezoek bij Roda JC. In Kerkrade wist...