Ulft, Netherlands

Kogel door de kerk, Haen verlaat De Graafschap voor Feyenoord

Foto: REGIO8
De transfer hing al in de lucht, maar woensdag heeft De Graafschap zelf bevestigd dat Devin Haen is verkocht aan Feyenoord. De twintigjarige aanvaller uit Zieuwent wordt door de Rotterdammers direct doorverhuurd aan FC Dordrecht.
Jasper Hazelaar | 3 juli 2024 13:16 | Aangepast op 3 juli 2024 13:16
“De keuze om De Graafschap te verlaten is geen makkelijke”, aldus Haen in reactie op zijn overstap. “Ik heb de complete jeugdopleiding doorlopen en de club is als een soort tweede huis voor me. Het plan dat er bij Feyenoord en FC Dordrecht ligt, gecombineerd met mijn actuele situatie bij De Graafschap, heeft ervoor gezorgd dat ik de knoop heb doorgehakt en besloten heb de stap te maken.” Haen startte vorig seizoen nog als eerste spits, maar raakte geblesseerd. Na de winterstop koos trainer Jan Vreman vooral voor Ralf Seuntjens als aanvalsleider.

Het vertrek van Haen lijkt zo voor beide partijen het beste. De aanvaller speelde meer dan tachtig wedstrijden voor De Graafschap, nadat hij in 2021 zijn debuut maakte. De grote belofte die hij was, heeft hij in Doetinchem nooit kunnen vervullen. Bij FC Dordrecht krijgt hij komend seizoen een nieuwe kans om zich te bewijzen in de eerste divisie. Haen had in Doetinchem nog een eenjarig contract, wat betekent dat er door Feyenoord een transfersom wordt betaald.

‘Geweldige kerel’
Technisch directeur Peter Bijvelds laat weten ‘begrip’ te hebben voor de wens van Haen om naar Rotterdam te vertrekken: “Als Feyenoord dan ook nog uit de aanbieding laat blijken dat zij waardering voor De Graafschap en Devin hebben, dan kunnen wij hem alleen maar bedanken voor al zijn inzet. Daarnaast wens ik hem enorm veel succes in Rotterdam en gunnen we hem het beste. Devin is een geweldige kerel.”

Meer zaken met Feyenoord
In Rotterdam heeft Haen een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie voor een extra jaar. De Graafschap hoopt deze transferperiode nog meer zaken te doen met de topclub uit Rotterdam. Thijs Jansen werd afgelopen seizoen gehuurd van Feyenoord. Bijvelds ziet hem graag ook de komende jaargang tussen de palen staan op De Vijverberg.

Meest gelezen

De Graafschap neemt El Kadiri over van Volendam

Tim Rondeel | 1 jul 2024 11:14

Lees ook

De Graafschap huurt (zoon van) Van de Haar van FC Utrecht

Jesse van de Haar speelt komend seizoen voor De Graafschap. De negentienjarige aanvaller, zoon van o...

Optimisme bij eerste training De Graafschap, promotie blijft de droom

Met een paar nieuwe gezichten is De Graafschap maandagavond op de tijdelijke thuisbasis in Zelhem ge...

Groeibriljant Önal lijkt De Graafschap te verlaten voor NEC

Vleugelaanvaller Basar Önal lijkt De Graafschap deze zomer te verlaten voor NEC. De Doetinchemse voe...

De Graafschap neemt El Kadiri over van Volendam

De Graafschap gaat Ibrahim El Kadiri in aanloop naar het nieuwe seizoen vastleggen. De 22-jarige bui...

De Graafschap huurt 18-jarig talent van RB Leipzig

De Graafschap heeft de eerste zomeraanwinst binnen. De Superboeren hebben de 18-jarige Nederlander Y...

Supporter voor het leven, helaas een véél te kort leven

De eerste keer dat ik oog in oog met hem kwam, te midden van een groepje fanatieke supporters van De...