Ulft, Netherlands

Mitch Frerichs wacht mentale monsterklus op mountainbike over 1.800 kilometer

Mitch Frerichs REGIO8
Hij vliegt op de mountainbike over de voormalige vuilstort in Winterswijk, waar het aangelegde atb-parcours is omgedoopt tot de Winterswijkse Berg. Na de zoveelste passage onder tropische omstandigheden drukt hij het vocht onder de fietshelm als een spons naar beneden. Maar er wacht hem een veel grotere uitdaging: een solo monstertocht, bepakt en bezakt op de fiets van Winterswijk naar Umbertide. 1800 kilometer fietsen door Duitsland, Oostenrijk en de Italiaanse Dolomieten.
Domien Esselink | Remco Geurts | 31 juli 2024 15:23 | Aangepast op 31 juli 2024 15:23
Wat bezielt iemand om gemiddeld 150 kilometer per dag te fietsen. In z’n eentje, met tent en bagage op de fiets en de nodige hoogte meters voor de kiezen? Hij zocht na een mindere periode in zijn leven naar een uitdaging om de zinnen te verzetten. Als lid van fietsclub FTC Wenters uit Winterswijk was een fietstocht een logische optie. Hij zette de Mental Bike Ride op, met hulp van enkele vrienden, en besloot van Winterswijk naar het Italiaanse Umbertide te gaan fietsen, waar een vriend van hem gaat trouwen.

Hij vindt dat te veel mannen zwijgen over mentale problemen en gaat daarom fietsen voor Mind.nl en dan het bijzonder voor een telefoonlijn, waarop mannen met problemen heen kunnen bellen. “Of als je het constateert bij een bekende die het zelf moeilijk vindt te bellen, dat jij dat dan voor hem kunt doen”, zegt Frerichs (32), die daarvoor een eigen koers opzette: Mental Bike Ride. Kan het uitgroeien tot een evenement voor een goed doel? “Ja, dat zou kunnen. Stel dat er belangstelling komt van fietsers, wie weet.”

Frerichs vertrekt 29 augustus en hoopt met de enorm zware monstertocht 5.000 euro voor het goede doel op te halen. Inmiddels staat de teller op bijna 1.400 euro en ook tijdens de tocht kan gedoneerd worden. Hij wil tijdens de tocht zijn donateurs op de hoogte houden van de sportieve vorderingen. Mitch Frerichs is te vinden op de site Mental Bike Ride (doemeemetmind.nl) of via Instagram te volgen via onderstaande het account Mental Bike Ride.

Lees meer over:

Mental Bike Ride|