Ulft, Netherlands

Sluimerende interesse voor Önal, Raterink en Hamza naar de uitgang

De transfermarkt op de Nederlandse voetbalvelden is nog ruim een week geopend. De Graafschap versterkte zich deze winter al met spits Ralf Seuntjens, terwijl er vanuit de Turkse top getrokken wordt aan smaakmaker én topscorer Basar Önal. Voor technisch directeur Peter Bijvelds wacht een drukke slotfase van de transferperiode.
Tim Rondeel | 24 januari 2024 09:23 | Aangepast op 24 januari 2024 09:23
De Graafschap heeft een flink aantal spelers die als melkkoe worden gezien. Aanvallers Devin Haen en Basar Önal, middenvelder Philip Brittijn en de geblesseerde verdediger Rio Hillen, allemaal moeten ze in de toekomst geld opleveren, maar alleen voor Doetinchemmer Önal is er volgens Bijvelds 'min of meer concrete' interesse getoond. "Interesse is prima, maar je wil ook weten of het geconcretiseerd wordt", aldus Bijvelds. "Wij hebben laten weten dat wij niet staan te springen voor een overgang deze winter, maar daar hebben wij nog niks van terug vernomen, dus we wachten rustig af." Of het om een Turkse topclub gaat? "Dat kan ik niet ontkennen", aldus een gniffelende Bijvelds.

Voor wie wel concrete interesse kenbaar is gemaakt is spits Elie Raterink. De negentienjarige Winterswijker loopt momenteel stage bij SG Barockstadt, de nummer zes in de Duitse Regionalliga Südwest. "Dat gaat om een huurperiode voor dit seizoen", geeft de technisch directeur aan. "Elie is een speler van ons en hij heeft nog een doorlopend contract, de kans op speelminuten is bij ons wat minder en als hij elders een goede kans maakt op speelminuten dan moet je daar voor openstaan, want wij willen dat hij zich doorontwikkeld."

'Doorselecteren'
Wie ook op weg is naar de uitgang, is de Belgische middenvelder Hamza Bouihrouchane. Ondanks een doorlopende verbintenis mag hij gratis overstappen naar een andere club. Volgens Bijvelds is de keuze om hem te laten gaan een kwestie van doorselecteren: "Het is een geweldige kerel en heeft een goede periode gehad, maar zijn contract loopt het einde van het seizoen af en ik heb hem aangegeven dat wij hem niet gaan verlengen. Dan moet je ook B zeggen." Het is nog niet duidelijk om welke club het gaat. Een vertrek op huurbasis voor andere talenten is op dit moment niet aan de orde volgens Bijvelds.

Wormgoor weer Superboer?
Voormalig Superboer en momenteel transfervrije verdediger Vito Wormgoor gaf in een interview bij ESPN aan in gesprek te zijn met meerdere clubs, waaronder De Graafschap. Bijvelds bevestigt dat niet: "Ik heb in ieder geval niet met hem gesproken." In de verdediging kan er mede door de langdurige blessure van Rio Hillen wel wat bij, maar volgens de Brabantse directeur wordt daarbij niet perse naar ervaring gekeken: "Wij willen kwaliteit toevoegen, maar het is niet dat wij ervaring tekort komen." Of Wormgoor kwalitatief in de selectie zou passen?: "Dat denk ik wel, maar er zijn er meer. Het is in ieder geval niet concreet op dit moment."

Buitenkansjes?
Een veel gehoorde term tijdens transferwindows in de voetbalwereld is 'buitenkansjes'. Ook bij De Graafschap zijn ze daar niet vreemd van, met Nabil Bahoui, Melvin Platje of Grits Karlsons. "Inkomend blijven wij ook onze oren en ogen openhouden, alleen dat doen we met een lege portemonnee", schetst Bijvelds. "Ik weet wel dat ik voor elke euro langs mijn RvC moet en dat vind ik ook heel begrijpelijk gezien onze situatie. We hebben enorm bezuinigd, maar dat sluit niet uit dat we toch kijken of we ons kunnen versterken."

Foto: REGIO8

Lees ook

´Perfecte wedstrijd´ toch niet zo perfect, verplichte combi voor Superboeren

Voor de wedstrijd FC Den Bosch-De Graafschap werd aangekondigd dat de thuisploeg deze pot als ‘perfe...

De Graafschap moet verantwoordelijkheid nemen voor veiligheid op De Vijverberg

COMMENTAAR - De Graafschap kan waarschijnlijk wéér een geldboete tegemoet zien van de KNVB. De zege ...

De Graafschap vecht zich naar overwinning in Gelderse strijd met Vitesse

Voor het eerst sinds 2008 heeft De Graafschap gewonnen in de derby tegen Vitesse. Met vuurwerk, een ...

Brigata Tifosi haalt recordbedrag op voor beroemde sfeeracties

De Brigata Tifosi (BT) van de Graafschap heeft een recordbedrag opgehaald voor de beroemde sfeeracti...

Publiekslieveling Youssef El Jebli keert terug op de Vijverberg

Publiekslieveling Youssef El Jebli keert terug op de Vijverberg. De 31-jarige aanvallende middenveld...

De Graafschap weer met beide benen op de grond

Waar sommige mensen bij De Graafschap in de afgelopen weken al vol ambitie durfden te praten over ee...