Ulft, Netherlands

Supportersgroepen De Graafschap komen met gezamenlijke brandbrief

Foto: REGIO8
Meerdere supportersgroepen van De Graafschap hebben de handen ineen geslagen en een brandbrief opgesteld gericht aan de aandeelhouders van de club. De groeperingen maken zich zorgen over het reilen en zeilen binnen de club en over het naleven van kernwaarden. De brief komt in aanloop naar een ingelaste aandeelhoudersvergadering van maandagavond.
Tim Rondeel | 19 augustus 2024 12:15 | Aangepast op 19 augustus 2024 12:15
'Wij willen onze diepe bezorgdheid uitspreken over de gang van zaken in de laatste maanden bij De Graafschap. En dan hebben we het vooral over hoe er met mensen wordt omgesprogen', valt te lezen in het statement dat opgesteld is door Oldies DTC, BT'03, SV Superboeren en Blue Brothers. 'Dat gaat op een manier die ons totaal niet bevalt. Wij zijn hier dan ook helemaal klaar mee.' De groeperingen zijn bang dat kernwaarden die door supporters zijn opgesteld in het Superboeren Manifest niet meer worden nageleefd.

In 2012 trok de achterban aan de bel en stelden ze een manifest op. In het betoog, dat werd vastgespijkerd aan het stadion, werden elf punten opgesteld. Er werd onder andere opgeroepen om het betonvoetbal in te ruilen voor een portie D'ran en ook dat de supporters graag een boegbeeld als 'veurzitter' wilden zien. Ook het punt communicatie naar de achterban werd aangehaald.
Vertrek Bijvelds
De Graafschap kende de afgelopen maanden een zeer roerige periode met onrust op bestuurlijk vlak. Het rommelde tussen de directie en de Raad van Commissarissen. Er kwam een statement met de boodschap dat 'de klokken zijn gelijk gezet'. Niks bleek minder waar toen technisch directeur Peter Bijvelds enkele weken later koos en opstapte.

Theo Hek
In de ontslagbrief van Bijvelds, die al snel op het internet rond ging, viel te lezen dat hij klaar was met de RvC. Theo Hek, de voorzitter van de RvC, vertoonde volgens de technisch directeur amateuristisch, ondermijnend en onethisch gedrag.

Deze drie termen komen ook terug in de brandbrief: 'We gaan ervan uit dat de aandeelhouders afgewogen zullen oordelen, met respect voor mensen én dat jullie amateuristisch, ondermijnend en onethisch gedrag als dusdanig zullen beoordelen.'

Tot slot wensen de supportersgroepen de aandeelhouders veel wijsheid toe in de ingelaste aandeelhoudersvergadering van maandagavond.

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Lees ook

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Nu De Graafschap na jaren weer bovenaan staat is de sfeer opperbest binnen en rondom de club. Na een...

Geen kaart meer te krijgen voor Gelderse clash tussen De Graafschap en Vitesse

Stadion De Vijverberg is tijdens de wedstrijd De Graafschap-Vitesse afgeladen vol. De Doetinchemmers...

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

De Graafschap gaat in eigen huis voor de koppositie tegen FC Eindhoven

De Graafschap staat vrijdagavond in de Vijverberg op het veld tegen de nummer 5 van de competitie, F...

De Graafschap ziet Bisselink naar Helmond Sport vertrekken

Sam Bisselink verlaat De Graafschap en heeft een contract getekend bij Helmond Sport. De aanvaller h...