Ulft, Netherlands

André sluit zijn streekproductenwinkel en daarmee de voorlaatste winkel van Stokkum

Foto: REGIO8
De op een na laatste winkel van Stokkum sluit eind dit jaar. André Menting doet op 21 december de deuren van streekproductenwinkel ‘Ons Lokaal’ voorgoed dicht. Drie jaar geleden sprong hij in het diepe, zei z’n vaste baan op en zette de winkel op. De winkel kwam echter niet zo van de grond als dat Menting hoopte.
Bart Sollman | 25 oktober 2024 11:17 | Aangepast op 25 oktober 2024 11:17
“Het was eigenlijk de bedoeling dat ik het een paar maanden alleen zou doen en daarna iemand zou aannemen om het werk te verdelen. Al snel bleek dat er niet genoeg werk was voor twee man en financieel ging dat simpelweg ook niet”, zegt Menting. De afgelopen jaren heeft hij vijf dagen in de week alleen in zijn winkel gestaan. Een dagje vrij nemen was lastig, want de winkel moest wel open. “Daarnaast moet ik ook een aantal producten in de regio zelf ophalen. Het administratiewerk komt er ook nog bij.”

De winkel heeft een breed assortiment aan alle soorten producten die in de Achterhoek en Liemers gemaakt worden. Van bier tot soep en van vlees tot cakemix. Menting zat al maanden te dubben over wat hij zou doen met zijn zaak. “Door een aantal factoren hebben we toch moeten besluiten om ermee te stoppen. Het is toch wel een behoorlijke investering in tijd en energie, waardoor er weinig tijd overblijft voor andere leuke dingen of noodzakelijke dingen. Daarnaast draait de winkel positief, maar dan heb ik er ook nog steeds geen inkomen uit”, zegt hij.

Veel reacties
Zijn telefoon en sociale media ontplofte nadat hij bekendmaakte te stoppen. Menting staat midden in de Stokkumse samenleving. Mensen uit de wijde omgeving weten zijn winkel dan ook te vinden. Menting: “Ik ben ook wel verrast door de berichtjes en vooral ook door de inhoud van de reacties. Allemaal zo meelevend.” Met de sluiting van zijn streekprodcutenwinkel verdwijnt de een na laatste winkel uit Stokkum. “Ik hoop dat er wel een ander initiatief ergens voor terugkomt.”

Solliciteren
Wat gaat Menting nu doen? “Ik ga gewoon weer solliciteren en opzoek naar een baan. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen”, zegt hij. Voorlopig ligt zijn focus nog op de winkel. “We draaien gewoon door met een volledig assortiment tot 21 december. Daarna hebben we misschien nog wel een uitverkoop.” Als de winkel gesloten is kan hij genieten van zijn vrije tijd: “Ik heb nog wel een aantal klusjes waar ik geen tijd voor had, dat kan ik nu oppakken”, zegt hij.

Lees ook

Doetinchemse raad voelt zich gepasseerd en wil nieuwe proeven in Laag-Keppel voorkomen

De gemeenteraad van Doetinchem heeft het college de opdracht gegeven om alles op alles te zetten om ...

Geen gewonden bij aanrijding in Winterswijk

Bij een aanrijding op de N319 in Winterswijk is vrijdagochtend niemand gewond geraakt. De botsing we...

Nieuwe stap in woningbouwplan Het Loo in Zelhem

Het college van Bronckhorst wil dat de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan voor woningbouwlo...

Dialectzanger Hans Keuper haalt €16.200 op voor het goede doel

Dialectmuzikant Hans Keuper heeft samen met zijn band Boh Foi Toch maar liefst €16.200 opgehaald. De...

De Graafschap wacht zware kluif in Den Haag, Brittijn hoopt op terugkeer in basis

De Graafschap wacht vrijdagavond een duel met de nummer negen van de competitie, ADO Den Haag. De pl...

Orion Stars strandt in Champions League, avontuur gaat verder in CEV Volley Cup

De mannen van Orion Stars uit Doetinchem zijn er woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen ...