Ulft, Netherlands

Dierenambulance in streek voert voortaan de naam 'Achterhoek'

Foto: REGIO8 (archief)
De Dierenambulance in deze streek voert een naamswijziging door en gaat voortaan door het leven als Dierenambulance Achterhoek. Voorheen was de Stichting Dutch Animal Rescue als ‘DAR’ verbonden aan de naam, dat wordt losgelaten.
Jasper Hazelaar | 16 juli 2024 14:26 | Aangepast op 16 juli 2024 14:26
“We hopen met deze wijziging de lijntjes binnen ons werkgebied nog korter te houden, samen met en door collega’s uit de regio”, laat de Dierenambulance Achterhoek weten als reden om de naam aan te passen. Dat de naam verandert, betekent dat alle uitingen ook moeten worden aangepast. Zowel digitaal als fysiek, zoals de bestickering van de voertuigen. “Op dit moment is onze nieuwe naam, het logo en telefoonnummer doorgevoerd”, meldt de organisatie. “Stap voor stap worden nu de ambulances en kleding onder handen genomen. Het is een flinke investering. Wij hopen begin september volledig aangepast te zijn.”

Met ‘vijftig tot honderd’ belletjes per dag is de Dierenambulance relevant in de Achterhoek. De uitrukken zijn divers, van gedumpte hanen en zwangere poezen, tot gevonden ratelslangen en de traditionele katten in bomen. De meldingen zijn vaak ‘seizoensgebonden’. “Momenteel krijgen wij veelal meldingen over kittens en schildpadden die worden gevonden, maar ook van (roof)vogels die aan het uitvliegen zijn”, meldt de Dierenambulance Achterhoek, die actief is in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Doetinchem en Montferland.

‘Stabiele groep’
In 2021 liep meer dan tien vrijwilligers weg bij de Dierenambulance in deze regio, deels gedwongen. Volgens de organisatie is de rust inmiddels wedergekeerd. “Op dit moment bestaat het team uit een stabiele groep van zestien vrijwilligers, één medewerker en uiteraard een bestuur”, zo reageert de organisatie op schriftelijke vragen. “We hebben een gezellige groep mensen die voor de dieren, maar ook voor elkaar klaarstaat. Dit resulteert in een goede samenwerking met onder andere de opvangen in onze regio.”

Vrijwilligers welkom
Toch staat de deur open voor nieuwe helpende handen. Vrijwilligers kunnen zich altijd melden bij de Dierenambulance, voor uitlopende taken: “Onze organisatie bekommert zich om het welzijn van de dieren (in nood) op verschillende manieren zoals: het rijden op de ambulance, het rijden van vaste taxiritten, het bijhouden van de noodopvang en meldpost tot het aannemen van meldingen als meldkamercentralist.”

Lees meer over:

Dierenambulance|Dieren|

Lees ook

Brandweer rukt met hoogwerker uit om kraai na dagen uit boom te redden

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt om een kraai uit een boom te redden in Doetinchem. Het die...

Automobilist laat hondje in auto achter na crash in Terborg

Een automobilist is maandagochtend op een boom gecrasht in het buitengebied van Terborg. De bestuurd...

Verbazing bij Dierenambulance over dumpen van hanen in Didam

Tot twee keer toe moest de Dierenambulance vorige week uitrukken omdat er tientallen haantjes waren ...

Hoogzwangere poes over struiken in weiland gegooid bij Aalten

Een hoogzwangere poes is dinsdagavond met kattenbak en al gedumpt in een weiland in het buitengebied...

Tientallen hanen achtergelaten in een weiland bij Didam

Tot grote verbazing van de eigenaren zijn er dinsdagavond laat tientallen hanen gedumpt in een weila...

Pasgeboren lynxjes uit Wildpark gaan niet meer naar natuur in Polen

De twee pasgeboren lynxen in Wildpark Anholter Schweiz worden niet meer uitgezet in Polen. De afgelo...