Ulft, Netherlands

Jonge wielertalenten stralen tijdens Dikke Banden Race in Ulft

Foto: REGIO8
Het centrum van Ulft stond zaterdag in het teken van wielrennen. De straten werden afgezet voor de derde editie van de Ronde van Ulft, ook wel bekend als de Theo Overbeek Memorial. Niet alleen volwassenen kwamen aan hun trekken bij hun koers, speciaal voor de jeugd stond de Koen Bouwman Dikke Banden Race op de planning.
Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 3 juni 2024 15:23 | Aangepast op 3 juni 2024 15:23
"Er zijn veel kinderen die aan wielrennen doen, maar niet iedereen heeft een wielrenfiets. Zo is het idee ontstaan om met dikke banden een wedstrijd te organiseren, eigenlijk zoals iedereen dat wel eens deed in z'n woonwijk", zegt Wouter Hendriksen, betrokken bij de organisatie van de Dikke Banden Race. Kinderen legden in groepen van verschillende leeftijden een parcours af, op fietsen met dikke banden om het evenwicht goed te bewaren. "Uiteindelijk wint er iemand, maar dat is het minst belangrijke van de wedstrijd", zegt Hendriksen.

De Dikke Bandenrace in Ulft draagt de naam van de lokale wielrenner Koen Bouwman. Zelf fietst hij op dit moment het Critérium du Dauphiné en was hij er niet bij, dat maakte de lol voor de wielertalenten niet minder. "Ik heb rondes gefietst, maar dan twee keer", zegt Lot. "Het ging best goed maar daarna heb je wel vermoeide benen, vooral de bovenbenen." Daniël, is het daar mee eens: "Ik moest twee rondes, ik ben nu wel echt uitgeput." Hendriksen: "De kinderen vinden het allemaal spannend, maar aan het eind zie je allemaal lachende gezichten. Dat is het allerbelangrijkste."

'Blijvertje'
Met Bouwman, maar ook Gijs Leemreize, Robert Gesink en Joris Nieuwenhuis staat het Achterhoekse wielrennen er prima op. Des te meer reden om door te gaan met de Dikke Banden Race, om meer kinderen op de fiets te krijgen. "Wij vinden jeugdwielrennen enorm belangrijk want dat is de bouwsteen waar alles op gebouwd wordt", zegt Hendriksen. "Ik heb al tegen een aantal leden gezegd dat de Dikke Banden Race mij veel energie geeft, dit wordt wat ons betreft een blijvertje."

Lees ook

Bestuurder schiet van de weg bij eenzijdig ongeval in Westendorp

Hulpdiensten zijn dinsdagavond groots uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de Keppelbroeksdijk. E...

Boot volledig afgebrand op de Oude IJssel in Terborg

Een boot op de Oude IJssel in Terborg is volledig afgebrand. De brandweer kwam met meerdere eenheden...

Al twintig jaar gaan Wouter en Erna in het spoor van Oranje

Het EK in Duitsland is in volle gang en als Nederland aan een toernooi mee doet dan zijn Erna en Wou...

‘No Hate’: een reizend kunstwerk tegen discriminatie in Oude IJsselstreek

Bewoners rondom Dru Industriepark in Ulft is het misschien al opgevallen. Sinds dinsdag staat er op ...

Bidden voor EK winst in de volgepakte Oranjetempel in Silvolde

Honderden Oranjefans kwamen tezamen in de Silvoldse kerk zondagmiddag om te bidden voor hun gezamenl...

Autobrand in Varsseveld, vuur vermoedelijk aangestoken

Op een parkeerplaats aan de Klaproosstraat in Varsseveld is een geparkeerd voertuig in vlammen opgeg...