Ulft, Netherlands

´Perfecte wedstrijd´ toch niet zo perfect, verplichte combi voor Superboeren

Foto: REGIO8
Voor de wedstrijd FC Den Bosch-De Graafschap werd aangekondigd dat de thuisploeg deze pot als ‘perfecte wedstrijd’ had aangewezen. De KNVB heeft alle clubs uitgedaagd om één wedstrijd zo gastvrij mogelijk te organiseren. De lokale vierhoek heeft nu echter één dag voor de wedstrijd het vrij vervoer om te zetten in een verplichte bus- of autocombi. Daarmee is de perfecte wedstrijd toch niet zó perfect.
Bart Sollman | 4 oktober 2024 16:05 | Aangepast op 4 oktober 2024 16:05
Een duel aanwijzen als perfecte wedstrijd houdt onder meer in dat er geen beperkingen worden opgelegd voor het bezoeken van dit duel. Zo is er een gastvrij ontvangst, vrij vervoer en gratis koffie, thee en worstenbroodjes. Daarnaast mogen supporters alle spandoeken en vlaggen mee het vak in nemen en is er een DJ geregeld voor alle supporters. “Ondanks deze aanpassing wil FC Den Bosch alle supporters een warm en gastvrij ontvangst blijven bieden. Iedere bezoeker wordt bij aankomst in het stadion getrakteerd op een kopje koffie of thee en volgens goed Brabant gebruik een lekker worstenbroodje”, zegt Ester Bal van FC Den Bosch.

Bal: “Wij balen er ook van dat het nu zo loopt. We willen het liefst iedereen de vrijheid geven om met eigen vervoer te kunnen reizen. Als blijkt dat bepaalde mensen die vrijheid niet aankunnen en misbruiken moeten we maatregelen nemen.” Donderdagmiddag besloot de vierhoek van Den Bosch ineens tot de beperkende maatregel. “Dit besluit is genomen op basis van meerdere signalen die wijzen op een verhoogde kans op confrontaties tussen de supportersgroepen van beide clubs. Hoewel wij dit betreuren, achten wij dit in het belang van de veiligheid rondom de wedstrijd”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Graafschap baalt net als FC Den Bosch van het last minute besluit. ‘Wij balen vanzelfsprekend ontzettend van dit besluit van de vierhoek, maar ondanks onze inspanningen was een verplichte autocombi het minst slechte alternatief dat geboden werd. We zijn ons er terdege van bewust dat dit, mede vanwege het late tijdstip, een fikse tegenvaller is’, laat de Doetinchemse club in een statement weten.

FC Den Bosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch willen nog steeds zo gastvrij mogelijk zijn voor de bezoekende Achterhoekers. “Het thema van de wedstrijd blijft dus gericht op een positieve sfeer. Wij vertrouwen erop dat deze maatregelen zullen bijdragen aan een veilig verloop van de wedstrijd en rekenen op de medewerking van iedereen”, aldus de gemeente. Wat exact de aanwijzingen waren voor een veiligheidsprobleem wordt niet duidelijk. Volgens anonieme bronnen zou het ook net per se gaan om een mogelijke confrontatie in Den Bosch. Er zouden ook zorgen zijn omtrent de overstap op station Arnhem die de supporters van de Graafschap moeten maken.

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap moet verantwoordelijkheid nemen voor veiligheid op De Vijverberg

COMMENTAAR - De Graafschap kan waarschijnlijk wéér een geldboete tegemoet zien van de KNVB. De zege ...

De Graafschap vecht zich naar overwinning in Gelderse strijd met Vitesse

Voor het eerst sinds 2008 heeft De Graafschap gewonnen in de derby tegen Vitesse. Met vuurwerk, een ...

Brigata Tifosi haalt recordbedrag op voor beroemde sfeeracties

De Brigata Tifosi (BT) van de Graafschap heeft een recordbedrag opgehaald voor de beroemde sfeeracti...

Publiekslieveling Youssef El Jebli keert terug op de Vijverberg

Publiekslieveling Youssef El Jebli keert terug op de Vijverberg. De 31-jarige aanvallende middenveld...

De Graafschap weer met beide benen op de grond

Waar sommige mensen bij De Graafschap in de afgelopen weken al vol ambitie durfden te praten over ee...

Koploper De Graafschap ongewijzigd tegen Helmond Sport

De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijv...