Ulft, Netherlands

Koploper De Graafschap ongewijzigd tegen Helmond Sport

Foto: REGIO8
De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijverberg willen de Doetinchemmers de vorm van de afgelopen weken vasthouden en de koppositie verdedigen.
Tim Rondeel | 13 september 2024 09:37 | Aangepast op 13 september 2024 09:37
“Je staat bovenaan, dus het gevoel is lekker, en dat heeft ook te maken met hoe we in de wedstrijden tegen FC Eindhoven (2-0 winst, TR) en Roda JC (1-4 winst, TR) gespeeld hebben. Dat geeft gewoon een goed gevoel.” De Doetinchemmers speelden in beide wedstrijden met veel schwung en domineerden grote delen van de wedstrijd. Die lijn moeten ze vrijdagavond tegen de nummer drie van de competitie, Helmond Sport, ook doortrekken. Een lastige opgave volgens Vreman: “Ze staan niet voor niets bovenin, ze hebben de organisatie heel goed voor elkaar. Ze kunnen wachten op de momenten die ze krijgen, en daar scoorden ze de afgelopen wedstrijden ook uit.”

Iemand die morgen tegen Helmond Sport de counters moet bestrijden, is Rowan Besselink. De kersverse Superboer heeft sinds zijn komst de positie rechts centraal achterin goed ingevuld. “Hij maakt een hele sterke indruk”, aldus Vreman. “Deze lijn moet hij voortzetten.” De Brabander voelt zich op zijn gemak in de Achterhoek. “Het is een hele leuke groep en ik ben goed ontvangen”, geeft de van NAC Breda overgekomen verdediger aan, die gelijk het vertrouwen van Vreman kreeg. “Dat is fijn als jonge gast, je hebt dan vertrouwen nodig. Dus dat is een goed gevoel.”

Doelstelling
Interim-technisch manager Berry Powel gaf aan dat directe promotie in zijn ogen de doelstelling is. Trainer Vreman bleef eerder nog weg van doelstellingen. Vanuit de selectie komt het geluid over de directe promotieplekken ook steeds meer naar buiten. “Ik denk dat het een reële doelstelling is”, schetst Besselink. “Het is nog vroeg, maar we zitten er lekker in, dus als we deze lijn doortrekken, heb ik er alle vertrouwen in.”Denkt Vreman ook dat De Graafschap mee kan en misschien wel moet doen voor de bovenste plekken? “We staan er nu, dus dan doe je er op dit moment aan mee, en dan gaan we kijken hoelang we dat volhouden.”

Geen wijzigingen
Ondanks sterke invalbeurten van Mimoun Mahi, Philip Brittijn en Ralf Seuntjens in de laatste wedstrijden, is Vreman niet van plan om wijzigingen door te voeren in de basis. Brittijn, de laatste seizoenen een vaste waarde bij de Superboeren, moet voorlopig belangrijk zijn vanaf de bank. “We kunnen hem nu nog binnen de lijnen brengen, en dat maakt een verschil in de eindfase van de wedstrijd. Dat doet ‘ie goed.”

Opstelling De Graafschap: Smits; Fortes, Besselink, Hillen, Schoppema; Warmerdam, Van Gilst, Najah; Van der Heide, Van de Haar, El Kadiri.

Lees meer over:

De Graafschap|Helmond Sport|

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Lees ook

De Graafschap weer met beide benen op de grond

Waar sommige mensen bij De Graafschap in de afgelopen weken al vol ambitie durfden te praten over ee...

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Nu De Graafschap na jaren weer bovenaan staat is de sfeer opperbest binnen en rondom de club. Na een...

Geen kaart meer te krijgen voor Gelderse clash tussen De Graafschap en Vitesse

Stadion De Vijverberg is tijdens de wedstrijd De Graafschap-Vitesse afgeladen vol. De Doetinchemmers...

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

De Graafschap gaat in eigen huis voor de koppositie tegen FC Eindhoven

De Graafschap staat vrijdagavond in de Vijverberg op het veld tegen de nummer 5 van de competitie, F...