"Wij zijn ontzettend trots en dankbaar voor een prachtige recensie", laat Orangerie De Pol weten via Facebook. Het restaurant kreeg een hoge beoordeling van de recensenten van Gault&Millau, de grote concurrent van de Michelingids. In plaats van sterren wordt er gewerkt met een beoordeling op punten. Vanaf 17 punten op een schaal van 20 behoren restaurants tot de absolute top van Nederland, Orangerie De Pol behaalde 16 punten en schuurt tegen die top aan. Orangerie De Pol wordt geroemd om de 'stijlvolle moderne' uitstraling. De beoordelaars van de restaurantgids hebben dan ook een hoge pet op van het Achterhoekse restaurant: "Oranjerie de Pol treedt als relatieve nieuwkomer voorzichtig maar zeker toe tot de gevestigde Nederlandse culinaire orde."
Het Gaanderense restaurant is niet de enige vermelding uit de gemeente. Ook Restaurant Lokaal, gevestigd in Villa Ruimzicht behaalde een hoge score met 14,5 punten. Ze worden geroemd om het werken met seizoensproducten van lokale telers. LEV Foodbar in de binnenstad behaalde 12 punten.Even verderop in Braamt is het restaurant Karels te vinden. Door de 'ontspannen atmosfeer' en 'gastvrije bediening met oog voor detail' heeft de zaak 13,5 punten ontvangen. De Olliemölle in Borculo staat ook in de lijst en werd beloond met 13,5 punten. Gault&Millau spreekt van een sfeervolle bistro met een smaakvolle, creatieve en evenwichtige keuken.
In het oosten van de Achterhoek is LEV. by Mike uit Winterswijk te vinden. Het restaurant behaalde 14 van de 20 punten. De recensenten omschrijven het als 'ongecompliceerd lekker eten' en vinden het vooral 'lekker gezellig tafelen'.