Ulft, Netherlands

De Graafschap met nieuwkomer Smits in het doel tegen Roda JC

Foto: REGIO8
De Graafschap treft zondag in Kerkrade Roda JC, de huidige nummer 19 van de competitie. Waar de Limburgers vorig jaar tot het einde meededen voor directe promotie, lijken ze dit seizoen, net als de Doetinchemmers, nog de nodige opstartproblemen te hebben.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 30 augustus 2024 16:18 | Aangepast op 30 augustus 2024 16:18
“Ik heb Roda gezien in de afgelopen twee wedstrijden; tegen Jong-AZ (6-1 verlies, red.) hadden ze weinig in te brengen, maar tegen VVV-Venlo (1-1 gelijkspel, red.) vond ik ze toch wel bovenliggend,” beschrijft hoofdtrainer Jan Vreman. Ervaren aanvaller Ralf Seuntjens deelt de bevindingen van Vreman, maar ziet ook genoeg kansen tegen de Limburgers. “Roda wil aanvallen en met veel lopende spelers spelen, dus ze laten daar nog weleens wat liggen,” schetst Seuntjens. “Ik denk dat we daar juist de winst moeten halen.”

Die winstpartij lijkt De Graafschap in ieder geval niet te pakken met Seuntjens op de 'nummer 10'-positie, zoals wel het geval was in de eerste drie wedstrijden van de competitie. Tijdens een interview met ESPN gaf de routinier aan niet gelukkig te zijn met de manier waarop hij werd gebruikt. “Ik heb alleen gezegd dat ik in het huidige systeem niet meer op ‘10’ wil spelen. Voor de rest wil ik overal spelen, alleen in die formatie met die rol niet,” legt Seuntjens uit.

Niet op ‘10’
In de eerste drie wedstrijden leek de positie ook niet de geschikte plek voor de 'normaal gesproken' aanvaller. Dat viel Seuntjens zelf ook op: “Ik moest afstanden lopen die niet te belopen zijn voor mij. Ik hoop dat anderen dat wel kunnen, maar dat is nog niet gebleken. In die rol kom ik gewoon niet goed tot mijn recht.” Vreman is het met Seuntjens eens, maar zag ook goede momenten. “Het heeft een aantal wedstrijden goed uitgepakt, vooral in de organisatie. Dat werd alleen langzaam wat minder, dat zien wij ook,” aldus Vreman.

Smits onder de lat
Vreman liet weinig los over de opstelling van zondag. Wel kon hij vertellen dat nieuwkomer Joshua Smits de eerste doelman is en ook zondag onder de lat staat bij de Superboeren. Over de andere aanwinsten kon hij niets zeggen, ook niet of er nog nieuwe jongens bij gaan komen in Doetinchem.

Volgens Seuntjens mogen eventuele versterkingen geen rol spelen bij wat de doelstelling moet zijn voor de Superboeren. “Als er niemand bij komt, vind ik ook dat we moeten kunnen promoveren,” aldus Seuntjens. “Wie weet wat er nog gaat gebeuren, maar in principe staan we er goed voor. Toch hoop je dat er nog wat bij komt.”

Ideaal jaar voor promotie
Seuntjens ziet dit seizoen als het ideale seizoen om de langverwachte promotie te behalen. Toch is de ‘Seun of God' nog kritisch op de ploeg. “Als je dat doel wilt halen, moet je wel stappen maken,” legt Seuntjens uit. “Ik vind dat het individueel redelijk gebeurt, maar binnen het team moet dat nog beter. Normaal ga je beter spelen, maar soms lijkt het alsof we steeds slechter gaan spelen, en dat is niet de goede tendens die je wilt zien.”

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Lees ook

De Graafschap weer met beide benen op de grond

Waar sommige mensen bij De Graafschap in de afgelopen weken al vol ambitie durfden te praten over ee...

Koploper De Graafschap ongewijzigd tegen Helmond Sport

De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijv...

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Nu De Graafschap na jaren weer bovenaan staat is de sfeer opperbest binnen en rondom de club. Na een...

Geen kaart meer te krijgen voor Gelderse clash tussen De Graafschap en Vitesse

Stadion De Vijverberg is tijdens de wedstrijd De Graafschap-Vitesse afgeladen vol. De Doetinchemmers...

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...