Ulft, Netherlands

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Foto: REGIO8
Nu De Graafschap na jaren weer bovenaan staat is de sfeer opperbest binnen en rondom de club. Na een zeer onrustig begin van de transferzomer wist interim- technisch manager Berry Powel de lach en het vertrouwen weer terug te brengen naar De Vijverberg. De oud-spits van de Doetinchemmers kijkt tevreden terug op zijn eerste transferperiode.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 september 2024 16:56 | Aangepast op 11 september 2024 16:56
“We hebben nu een selectie die in mijn ogen kan meedoen voor de bovenste plaatsen”, geeft Powel aan, die duidelijk naar buiten treedt met een doelstelling. “Mijn doelstelling is om voor de bovenste plaatsen mee te doen en daar moeten we niet voor weglopen." De Graafschap wist de beste doelman van de eerste divisie van vorig jaar, Joshua Smits, vast te leggen. Ook verdediger Rowan Besselink, die van NAC Breda over is gekomen, blijkt een voltreffer. Ook middenvelder Anass Najah, buitenspeler Wanya Marcal-Madivadua en aanvaller Arjen van der Heide werden door het interim technische team naar Doetinchem gehaald deze zomer.

Als het aan Powel zelf ligt laat hij de titel interim snel achter zich en vult hij het gat van de vertrokken Peter Bijvelds definitief in. “Ik heb het goed naar mijn zin dus daarover gaan we in gesprek”, schetst de interim manager, die laat weten veel vertrouwen van de directie en de RvC te voelen. “We gaan kijken hoe we er verder invulling aan kunnen geven.”

Promotiekandidaat
Samen met Richard Roelofsen en Stan Valckx begon de oud-speler aan een pittige klus. De selectie van De Graafschap leek zwaar uit balans, maar mede door de zes aanwinsten van 'Powel en co.' lijken de Doetinchemmers een van de directe promotie kandidaten.

Aan die nieuwe status moeten sommige mensen binnen de club nog wel even wennen. “In het begin was ik nog de enige, ik kan nogal snel enthousiast zijn, maar nu merk je overal binnen alle contouren van de club dat er langzaam geloof komt dat het een mooi seizoen kan worden. Het geloof is terug en nu moet het gaan gebeuren.”

Winterse transferperiode
De Graafschap staat er financieel ook beter op en kan zelfs in de winterstop investeren volgens Powel. Er is zelfs al een aanwinst voor in de winterstop. De Finse rechtsback Seth Saarinen komt in de winter naar Doetinchem. “Het liefst hadden we hem direct gehaald, maar ze (KuPS red.) spelen nog voor het kampioenschap en de bekerfinale. We willen hem heel graag hebben, dus dan maar in de winter.”

Toegezongen door supporters
Ook de supporters lijken veel vertrouwen te hebben in Powel. Tijdens de thuisoverwinning op FC Eindhoven werd de voormalig topschutter toegezongen door de aanhang van de Superboeren. “Dat is hartstikke mooi en het deed echt een beetje oude tijden herleven”, schetst een glunderende Powel.

Lees meer over:

Berry Powel|De Graafschap|

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11

Lees ook

De Graafschap weer met beide benen op de grond

Waar sommige mensen bij De Graafschap in de afgelopen weken al vol ambitie durfden te praten over ee...

Koploper De Graafschap ongewijzigd tegen Helmond Sport

De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijv...

Geen kaart meer te krijgen voor Gelderse clash tussen De Graafschap en Vitesse

Stadion De Vijverberg is tijdens de wedstrijd De Graafschap-Vitesse afgeladen vol. De Doetinchemmers...

De Graafschap trekt 23-jarige Finse verdediger Seth Saarinen aan

De Graafschap heeft de Finse verdediger Seth Saarinen van de Finse club KuPS transfervrij aangetrokk...

De Graafschap koploper na winst op FC Eindhoven

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning op FC Eindhoven...

De Graafschap gaat in eigen huis voor de koppositie tegen FC Eindhoven

De Graafschap staat vrijdagavond in de Vijverberg op het veld tegen de nummer 5 van de competitie, F...