“Ik ben superblij en vindt het super gaaf”, beschrijft de enthousiaste chef-kok Nel Schellekens. “Het is heel spijtig dat het de laatste Mañana is. Het hart huilt want het is het meest leuke festival van Nederland.” Ondanks dat verdriet staat de Winterswijker klaar om alle bezoekers met een warm gevoel en een goed gevulde maag weer naar huis te kunnen sturen.
In haar tent kunnen gasten haar culinaire gerechtjes proeven en luisteren naar de wilde verhalen van Nel. De bijzondere sfeer die Mañana Mañana met zich mee brengt moet daar volgens de Winterswijker goed bij gaan helpen. “Die ‘vibe’ die er is, is gewoon heel erg leuk”, aldus Schellekens. “Iedereen doet mee en dan gaat het kolken. Daar krijg ik super veel energie van.”
Ook een goede les
Nel staat ook bekend om haar energieke aanwezigheid op het podium. Tijdens haar show wilt ze de festivalgangers niet alleen veel energie maar ook een goede les meegeven. “Ik vind het heel belangrijk om mensen mee te nemen in mijn gedachtegang”, legt Schellekens uit. “Onder andere over waarom we zoveel verspillen. Ik noem dit zaadjes bij de mensen planten en ik noem dit ook Mañana Mañana zaadjes planten.”
Uur vol verassingen
Ondanks dat ze meermaals per dag klaar staat voor de bezoekers om haar creaties te laten proeven, heeft ze slechts kort de tijd. Deze korte tijd zit echter dan wel vol met vele verassingen. Zo werden er biefstukjes van hart geserveerd en een kleine ‘spacemuffin’ om de bezoekers weer terug het terrein op te laten zweven. “Ik heb een uur maar anders is het ook niet te doen in de voorbereidingen”, schetst Schellekens. “Het is kort de tijd dus ik moet vol gas aan.”