"We hebben drie tijdvakken gemaakt", legt docent Willy Sanders de opstelling van de expositie in de school uit. "Te beginnen met 1984 en dat loopt door tot 2021. Met al die tijdvakken laten we zien wat er zoal is gebeurd. Dat varieert van een bouwtekening, tot foto's en beeldmateriaal van allerlei activiteiten. Met daarbij tekst, zodat men het geheugen kan opfrissen en weet wat er toen is gebeurd." Naast de rondgang door de school werd er woensdagavond afscheid genomen met een livestream en vloog er een vliegtuig met 'Wesenthorst Ajuus' over Ulft. Sanders sprak met veel oud-leerlingen en docenten en merkte dat veel van hen mooie herinneringen aan de Wesenthorst hadden. Zij loofden één onderdeel in het bijzonder. "De activiteiten buiten de school versterken het warme gevoel dat we altijd hebben willen uitstralen", aldus Sanders.
De docent zelf houdt warme herinneringen over aan het begeleiden van een geestelijk gehandicapte leerling, die uiteindelijk zijn opleiding op de school wist te voltooien: "Dat is iets dat ik van dichtbij heb meegemaakt. Als teamleider, maar ook als een soort buddy. Samen met Toon Kanters hebben we hem vijf jaar begeleid. Op zijn niveau in een gewone school. Hij is ongewoon, maar werd gewoon geaccepteerd en staat nu volop in de maatschappij."
Definitief op slot
Vrijdag gaat definitief de sleutel in het slot en zal het onderwijs op de andere locaties van het Almende gevolgd gaan worden. Het afscheid na bijna veertig jaar middelbaar onderwijs in Ulft zal volgens Sanders voor gemengde gevoelens zorgen. "Een lach als ik denk aan de mooie dingen die we met elkaar hebben kunnen delen", aldus Sanders. "Maar ook met weemoed en een traantje dat het nu moet sluiten."
Foto: REGIO8