Ulft, Netherlands

Samenwerking in één politiebureau meerwaarde bestrijding voor grensoverschrijdende criminaliteit

Foto: REGIO8
De Duits-Nederlandse politiesamenwerking vanuit het politiebureau in Dinxperlo is al 25 jaar een meerwaarde voor bijvoorbeeld de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit. Hoezeer beide landen ook verschillende regels en wetten kennen. “Zo wordt het vuurwapengebruik in Nederland heel anders gedefinieerd dan in Duitsland”, zegt Jürgen Schütte, al 23 jaar Polizeihauptkommissar in Suderwick.
Hidde Vinkenvleugel | 9 september 2024 16:15 | Aangepast op 9 september 2024 16:15
Addy Donderwinkel, zes jaar werkzaam in Dinxperlo, wijst op het voordeel van de samenwerking: “We hadden hier een criminele bendeen dankzij de samenwerking hebben we een verdachte aan de andere kant van de grens in Suderwick opgepakt. Dat was zonder de samenwerking niet gelukt.”

Het was toenmalig burgemeester Leendert van As van Dinxperlo die aan de wieg stond van de internationale samenwerking vanuit het politiebureau in Dinxperlo. In het grensgebied zijn de inwoners op beide landen georiënteerd en daarom is een dergelijke samenwerking als in Dinxperlo belangrijk voor het oplossen van criminele activiteiten.

Eremedaille
Schütte kwam in 2000 in het politiebureau in Dinxperlo te werken en heeft tijdens het 25-jarig jubileum van het Dinxperlose politiebureau de Aaltense eremedaille ontvangen, uit handen van burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten.

Die onderscheiding wordt toegekend aan personen en organisaties die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Ook kan de eremedaille worden uitgereikt aan personen en organisaties die zich op nationaal of internationaal niveau op een bijzonder manier hebben onderscheiden op gebieden zoals wetenschap, ondernemerschap, cultuur, en sport. 

Lees meer over:

Politiebureau|samenwerking|

Meest gelezen

Enthousiaste Berry Powel wil door als technische man bij De Graafschap

Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 11 sep 2024 16:56

Van operatietafel naar podium: Vaatchirurg Dick Scharn speelt met Boh Foi Toch

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 13 sep 2024 13:11