Ulft, Netherlands

Restaurant De Gulle Waard stopt

Regio8 | 11 januari 2016 11:28 | Aangepast op 11 januari 2016 11:28
No-waste-keuken arbeidsintensief
In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Henk. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.
Nel Schellekens: “Met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen. Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers. Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.”

Op zoek naar nieuwe locatie en samenwerkingsverbanden
Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens: “Afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren. Voor onze toekomstplannen staan we open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en voor tips over een geschikte locatie.”

Heel 2016 kunnen gasten als vanouds genieten van het gastheerschap van Henk en de kookkunsten van Nel en zullen er speciale (thema)menu’s worden gevoerd die via social media en de website worden gecommuniceerd.

Over De Gulle Waard
De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.

Meest gelezen

Doetinchem steeds meer in de steigers voor Koningsdag

Hidde Vinkenvleugel | 22 apr 2025 16:16

Lees ook

Dit was Koningsdag 2025: ‘Achterhoek, vriendschap, samenbinden en Duitse regio’

Koning Willem Alexander en de ontvangende burgemeester Mark Boumans sprak er aan het begin en aan he...

Oost Gelre koopt voor 9 miljoen euro Vitelco voor woningontwikkeling en 'ander leuks'

Eind vorig jaar stelde een meerderheid van de raad een zogeheten ‘uitnodigingskader’ vast om marktpa...

Eerste oranjefans staan in de vroege ochtend al aan de route van Koningsdag Doetinchem

De zon is nog amper op maar de allereerste oranjefans melden zich al langs de route van Koningsdag i...

De Storm kan tien jaar vooruit met 5,8 miljoen voor noodzakelijke renovatieklus

Alleen een gepensioneerde elektricien kan het luchtbehandelingssysteem van het theater nog repareren...

LIVEBLOG | De laatste updates van Koningsnacht Doetinchem

Koningsnacht is van start! De terrassen zijn gevuld, de muziek staat aan en de drankjes zijn gevuld....

De Graafschap speelt tóch in het oranje-wit op de (kleine) Vijverberg

De Graafschap in het oranje-witte Koningsdagshirt en niet in het blauw-wit op eigen Vijverberg? Voo...