Ulft, Netherlands

Blokken geplaatst bij beruchte rotonde

De gemeente Doetinchem heeft met betonblokken de afslag naar bedrijventerrein De Huet, van de inmiddels beruchte rotonde, in de Energieweg afgezet. De onoverzichtelijke situatie op de rotonde met het fietspad zorgde al meerdere malen voor ongelukken. De afsluiting is van tijdelijke aard, totdat er een definitieve oplossing is gevonden. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de gevaarlijke verkeerssituatie.
Davie Klein Gunnewiek | 25 oktober 2021 17:09 | Aangepast op 25 oktober 2021 17:09

“We zullen zien hoe deze tijdelijke verkeersmaatregel gaat uitpakken”, zegt Karel Berkhuysen van de Fietsersbond Doetinchem. “We waren natuurlijk nog blijer geweest als de afslag in zijn geheel zou zijn afgesloten.” Onlangs gebeurden er nog meerdere ongelukken waarbij fietsers werden aangereden. Na onderzoek van de gemeente Doetinchem bleek dat ongelukken vaak voorkomen door beperkt zicht op het fietsverkeer en de snelheid waarmee fietsers oversteken. De Fietserbond Doetinchem pleit al langer voor een structurele oplossing. “Wij zien graag dat er een viaduct wordt aangelegd”, zegt Berkhuysen. “Dat is een vrij kostbare aangelegenheid. De schattingen liggen tussen de vier en vijf miljoen.” Berkhuysen denkt dat met provinciale gelden deze oplossing haalbaar moet zijn. “Je ziet vaak dat er veel geld gaat naar oplossingen voor het autoverkeer, neem de nieuwe Europaweg, maar dit zou ook voor fietsers zo moeten zijn”, vindt Berkhuysen. “Het is een kwestie van prioriteiten stellen.”

Voor ondernemers op bedrijventerrein De Huet betekent de tijdelijke afsluiting van de rotonde dat ze minder bereikbaar zijn. “Wij snappen als geen ander dat veiligheid belangrijk is”, zegt Grietinus Kamps van de Doetinchemse Industriële Kring. “Maar een drastische afsluiting van een afslag richting het industrieterrein heeft wel een grote impact”, aldus Kamps. “Vooral ondernemers die afhankelijk zijn van leveranciers ondervinden hier de nadelen van.” De Industriële Kring denkt zelf ook mee in oplossingen voor de gevaarlijke verkeerssituatie. “Het fietspad verleggen zou een oplossing kunnen zijn, maar ook dat kost veel geld”, aldus Kamps. Voorlopig blijven de betonblokken staan op de afslag en denkt de gemeente Doetinchem na over een definitieve oplossing voor de verkeerssituatie.

Foto: REGIO8

Lees ook

Bocholt en NRW investeren 1 miljoen euro in centrumplan Süderwick

Bocholt gaat 340.000 euro investeren in de herinrichting van Hellweg in Suderwick. De deelstaat Noor...

´Perfecte wedstrijd´ toch niet zo perfect, verplichte combi voor Superboeren

Voor de wedstrijd FC Den Bosch-De Graafschap werd aangekondigd dat de thuisploeg deze pot als ‘perfe...

Gerrit Vossers voorspelt vanuit Terborg een droog weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Libanese kapper Walid maakt zich vanuit Lochem zorgen over situatie in vaderland

De afgelopen dagen is Libanon het doelwit van bombardementen en een grondoffensief van Israël. De Li...

Ralf Seuntjens ook in Den Bosch weer op de reservebank: ‘Niet frustrerend’

Ralf Seuntjens zal ook vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch weer vanaf de reservebank ...

Plan voor natuurbegraafplaats in Barchem zorgt voor ophef

Er zijn bijna duizend handtekeningen en meer dan vijftig zienswijzen ingediend tegen de plannen om e...